שיתוף
תגובות
בריאות » מחקרי בריאות » בעקבות העולם: משרד הבריאות בוחן הגבלות כניסה למגיעים מסין
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, קיים לפני זמן קצר דיון עם גורמי המקצוע במשרד לאור העליה בתחלואת הקורונה בסין | נבחן האפשרות להחזיר את עמדת הדיגום
בדיקת קורונה בנתב"ג | צילום: Gil Cohen Magen, שאטרסטוק

היום (חמישי) התקיים דיון במשרד הבריאות בשאלה האם להטיל הגבלות על הבאים מסין.  לדברי גורם במשרד, ההערכה היא שלא יוטל איסור גורף על כניסה מסין אך תוטל חובת בדיקות לפני העלייה למטוס. אך לפי שעה "טרם התקבלו החלטות בעניין".

סין  מתמודדת בימים אלה עם התפרצות נרחבת של נגיף הקורונה. אף שרשויות הבריאות בסין הפסיקו לפרסם את נתוני הנדבקים והתמותה, בתי החולים בסין מדווחים על עומס אדיר במחלקות, כאשר חולים ממתינים לעתים ימים שלמים לקבלת טיפול רפואי וגם רופאים שחולים בעצמם בקורונה נדרשים להגיע לעבודה. גם בתי הקבורה מדווחים על עומס חריג. 

עוד מבחזית החדשות

מאז התפרץ הנגיף לראשונה בסין, בדצמבר 2019 נקטה הממשלה במדיניות "אפס הדבקה", שבמסגרתה הטילה סגרים והגבלות תנועה קשות בגין כל התפרצות קורונה, קטנה ככל שתהיה. הסגרים אמנם מנעו את התפשטות הנגיף בסין כפי שקרה ברוב מדינות העולם בשלב כזה או אחר, אך לצד זאת הם שיבשו באופן קשה ביותר את חייהם של 1.4 מיליארד אזרחי המדינה ופגעו בכלכלה. בחודש שעבר פרצה מחאה חריגה ביותר נגד השלטון הקומוניסטי, מה שגרם לביטול מדיניות הסגרים, וביצוע בדיקות המוניות. יש לציין כי למרות התפשטות הנגיף, הודיעה סין רק השבוע על ביטול חובת הבידוד לנכנסים לגבולות המדינה. 

עם ביטול חובת הבידוד, נדרשים אזרחים שמגיעים מחו"ל לשהות בבידוד במלונית במשך חמישה ימים, ולאחר מכן לשהות עוד שלושה ימים בבידוד ביתי. בעבר נדרש בידוד של עד שלושה שבועות. ועדת הבריאות הלאומית הודיעה שהנוסעים שמגיעים לסין עדיין יצטרכו להציג בדיקת קורונה שלילית שבוצעה עד 48 שעות לפני הטיסה, ולעטות מסכה במהלך הטיסה. 

אף שהשלטון המרכזי הפסיק לדווח על נתוני ההדבקה, רשת בלומברג והפייננשל טיימס דיווחו כי על פי הערכות של בכירי משרד הבריאות הסיני, שדלפה לרשתות, היקף התפרצות זן האומיקרון במדינה, שהקלה באופן פתאומי ובבת אחת על מדיניות ה"אפס הדבקה" הוא, כ-18%. מתוך 1.4 מיליארד תושבי סין כ-250 מיליון איש נמצאו חיוביים לנגיף ב-20 הימים הראשונים של דצמבר. אם הערכה זו נכונה, מדובר בהתפרצות הקורונה הגדולה ביותר עד כה בעולם.

עוד מבחזית החדשות

במקביל, חברת נתוני הבריאות הבריטית Airfinity העריכה כי מדי יום נדבקים במחלה לפחות מיליון בני אדם בסין, וכי יותר מ-5,000 איש מתים מסיבוכים הקשורים לנגיף. החשש הוא שההתפרצות רק תחמיר בחודש הבא, אז המוני סינים צפויים לצאת לדרכים על מנת להתאחד עם משפחותיהם לרגל השנה הירחית החדשה. 

סין טוענת כי 90% מאוכלוסייתה מחוסנת לקורונה, אבל רק שני שלישים מ-191 מיליון בני ה-80 ומעלה בשטחה חוסנו, ורבים מהם לא קיבלו זריקת "בוסטר". סין גם מתעקשת לחסן את האוכלוסייה בחיסונים מתוצרת מקומית בלבד, שיעילות הנמצאה פחותה יותר מהחיסונים המערביים שמבוססים על טכנולוגיית mRNA.  

הצטרפו ועקבו אחר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הדרך לחלומות רצופה בהשגת מטרות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים