משרד החקלאות פרסם היום (א') את נתוני הצריכה של חומרי הגלם והפופלאריות שלהם. ישראל היא שיאנית העולם בצריכת בשר עוף, וכעת לקראת חגי תשרי, הצריכה עולה בכ-40%.
הצרכן הישראלי צורך בממוצע -64 ק"ג לנפש בשנה, ובענף העוף המקומי פועלים כ-500 מגדלים, מדובר בפער מאוד גדול מהעולם, כשהצריכה במדינות ה-OECD נאמדת בכ-32 ק"ג לנפש בשנה. ארה"ב, מדורגת במקום השני, עם כ-51 ק"ג לנפש בשנה, והממוצע העולמי נאמד בכ-15 ק"ג לנפש בלבד.
בשנת 2020, צרך הישראלי הממוצע כ-18 ק"ג דגים, זאת כאשר בשבוע הקניות לחג עולה הצריכה הממוצעת של הדגים בכ-63%. בשנת 2020 כולה נצרכו כ-166 אלף טונות דגים. כ-90% מהדגים הנצרכים בישראל הם מיובאים, ברובם דגים קפואים ורק כ-15 אלף טונות הם מייצור מקומי, המתבסס ברובו על שלושה מקורות – בריכות הדגים כ-11 אלף טונות, חקלאות ימית כ-3,500 טונות ודיג בים התיכון ובכנרת כ-900 טונות.
המשרד גם התייחס לראש השנה הקרב, והציג נתונים נוספים שפורסמו על סמלי החג – כאשר הישראלי הממוצע צורך כ-6.1 ק"ג רימונים לנפש בשנה, זאת כאשר בשבוע לפני ערב החג נמכרים כ-12% מהכמות הנמכרת במהלך השנה כולה. בשנת 2020 צרך הישראלי הממוצע כ-15.5 ק"ג תפוחים, זאת כאשר בשבוע הקניות לחג צורכים כ-68% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך ימות השנה.