שיתוף
תגובות
עולמות » קינוח קליל וטעים להפליא: "נקטר פירות"
נקטר פירות | צילום: שיפי חריטן
מתכון
אמנם אנחנו עדיין באביב אך בארץ ישראל יש כבר תחושת קיץ • אז קבלו מתכון קיצי לקינוח קליל ושווה
זמן הכנה:
15
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

למען האמת, עד שלא הפכתי ל"חריטן", לא הכרתי את הקינוח הזה, אך מסתבר שבמשפחה המורחבת, מכירים את הקינוח הזה אישית ומקרוב ומכינים אותו בכל הזדמנות ובמגוון צורות.

תחילה הכרתי אותו בצורתו המקורית: פירות טחונים. בהמשך הכרתי דודה שסיפרה שהיא מוסיפה ג'לי. לאחר מכן הכרתי מישהי שאמרה שהיא מוסיפה מיץ תות בננה ואחת הגרסאות הכמעט סופיות היתה גם קצפת פרווה.

חייבת לספר לכן שניסיתי את כל הגרסאות. הבן שלי אוהב את הגרסה עם הקצפת, הבת אוהבת את זו עם הג'לי, החלטתי לעשות לכן סדר בדברים, פשוט תנסו מה אוהבים אצלכם.

מצרכים

1 קופסת שימורי אפרסק – כולל הנוזל
1 קופסת שימורי אננס – מסונן מנוזל
1 קופסת שימורי קוקטייל פירות – מסונן מנוזל

אופציות לתוספת

ג'לי בטעם תות או פטל
קצפת צמחית
מיץ תות בננה

אופן ההכנה

1
מכניסים את הפירות לבלנדר הכי איכותי שיש לכם ופשוט טוחנים עד דק את כל הפירות. במידה ורוצים את הנקטר פחות סמיך, מוסיפים חצי כוס מיץ תות בננה

לאופציה של הג'לי

1
לוקחים 2 חבילות ג'לי באיזה טעם שאוהבים, מכינים כפי שכתוב על החבילה (2 כוסות מים רותחים על כל שקית ג'לי) – מערבבים היטב ומוסיפים לנקטר הפירות הטחונים. אפשר להכניס יחד לבלנדר לעוד דקה שתיים

לאופציה של הקצפת

1
מקציפים קצפת צמחית עם מעט סוכר, מכניסים אל תוך הפירות הטחונים ומערבבים בבלנדר עד לאיחוד.

אופציות נוספות

1
אופציה אפשרית שאני עושה לא מעט פעמים, גם פירות טחונים, גם ג'לי וגם קצפת
2
אישית אני ממליצה לנסות החל מגרסת המקור ולאט להוסיף דברים ולראות מה אוהבים אצלכן
3
כמובן אפשר למזוג בכוסות בכל מני צורות, להגיש יפה – הכל כיד הדמיון הטובה
4
שומרים בקופסה אטומה במקרר
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
בנה את החלומות של עצמך, אחרת מישהו אחר ישכור אותך כדי לבנות את החלומות שלו

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים