אם גם אתם חלפתם על פני אנשים ברחוב ושמתם לב כי הם עוטים על פניהם 2 מסיכות והגבתם לעצמכם בגיחוך, חשוב שתדעו כי הקלישאה 'צוחק מי שצוחק אחרון' מעולם לא היה הולם יותר.
מאז פרוץ הקורונה והמסכות שהפכו לחלק משגרת חיינו, נחלק העולם לשלושה: 1. אלו שהגיבו בזלזול להופעת הנגיף החל מהרגע הראשון ומשכך כלל לא גילו כל חשיבות בעטיית מסיכה וזלזלו בהנחיה שכבר הוכחה כמצילת חיים. 2. מי שאכן הקפידו לעטות מסיכה בכל פעם שיצאו מהבית באופן שאף יכסה את האף. 3. ואותם אלו שלא הסתפקו בעטיית מסיכה אחת אלא גזרו על עצמם קושי נשימתי באמצעות עטיית 2 מסיכות אחת על השנייה, לא פחות.
מסתבר, כי למי שעוד עלה בליבו התלבטות בשאלת הוכחת הגנה מרבית באמצעות עטיית 2 מסיכות, הרי שמחקר חדש מתיר את הספקות ומוכיח כי "שילוב של כמה שכבות יכול להשיג יעילות גבוהה יותר "בעצירת הנגיף מלהיכנס או לצאת מדרכי הנשימה שלכם". כך לדברי ד"ר לינסי מאר, מומחית בהעברת נגיפים מאוניברסיטת וירג'יניה, שפרסמה לאחרונה מחקר שסקר את המדע שמאחורי עטיית מסיכות.
עם זאת, ד"ר לינסי איננה מעלימה עין מ'המחיר' אותו נדרשים לספוג ה'מחמירים' והוא העובדה כי "ישנו סיכון ש- 2 מסיכות על הפנים עלול להקשות על הנשימה יותר מדי".
לפי המחקר של ד"ר לינסי, המסיכות אינן צריכות להיות דווקא אטומות, ההיגיון הנעוץ בעטיית 2 מסיכות הוא בעיקר בכך שהסיבים שמרכיבים אותן יוצרים מעין מסלול מכשולים שהאוויר – וחלקיקים אחרים שנישאים עליו – צריכים לנתב דרכו. "האוויר צריך לעבור את דרך החתחתים הזאת והחלקיקים הגדולים יותר שהוא נושא עמו פשוט לא יצליחו לשרוד את כל הפניות והפיתולים האלה", אמרה מאר בריאיון לניו יורק טיימס.
לדבריה, "נגיפים כמו קורונה המועברים בין בני אדם לרוב באמצעות רסס טיפתי, אינם מצליחים לחדור את מסלולי החתחתים שמציבה בפניו ההגנה הכפולה ולחדור לדרכי הנשימה".
ההמלצה היא, עטיית מסיכות בד היושבות צמוד יותר על הפנים מעל למסכות כירורגיות חד פעמיות. לדבריה, המסכות הכירורגיות עשויות מחומרים שמסננים טוב יותר חלקיקים, אך הן נוטות לשבת על הפנים בצורה פחות הדוקה.
עם זאת, יש לתת את הדעת כי ניסיון ללבוש יותר מ- 2 מסיכות עלול להוביל להפחתה בכמות האוויר ולתחושת מחנק, מתריעה ד"ר לינסי.