שיתוף
תגובות
חדשות » חדשות בארץ » 181 נדבקים במוטציה שהתגלתה בישראל
החיסון יעיל נגדה
משרד הבריאות עדכן כי כמה מאות אזרחים נדבקו במוטציית קורונה חדשה בשם P681H שהתגלתה לאחרונה בישראל. המוטציה אינה מסוכנת או מדבקת יותר, והיא אינה עמידה בחיסון
בדיקת קורונה | צילום: diy13, שאטרסטוק

המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות הודיעה היום (שלישי) כי התגלתה בארץ מוטציה חדשה של נגיף הקורונה. עם זאת, חשוב לציין כי החיסון יעיל נגד התפתחות זו של הנגיף. עד כה נדבקו בווריאנט, שייחודי לישראל, 181 בני אדם. הווריאנט הישראלי מכיל גן דומה לזה שנמצא במוטציה הבריטית.

המוטציה P681H נצפתה כבר במרץ 2020 בדגימות ברחבי העולם, למשל בניגריה ובהוואי. על פי המחקר, דווח על 181 רצפים שמהווים זן ייחודי מקומי השוכן במוטציה P681H יחד עם מוטציות מגדירות נוספות. השינוי במוטציה הישראלית ייחודי וכולל חלבון מסוג מסוים. הזן P681H זוהה בדגימות קליניות מאז נובמבר 2020, אולם Vמוטציה P681H זוהתה בישראל כבר באוקטובר 2020.

המוטציה נמצאה מאז נובמבר בערים חיפה, נתניה באר שבע, צפת, רהט, ירושלים ואשדוד. על פי נתוני משרד הבריאות, בחודש נובמבר נמצאו בישראל 27 נדבקים שנשאו את המוטציה, בדצמבר כבר 71 אובחנו עם הזן החדש ובינואר 83. בתל אביב כ-22 אובחנו עם המוטציה, בירושלים 19, ובחיפה 11.

ממשרד הבריאות נמסר כי "המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות פרסמה מחקר שמסכם את הזנים הקיימים בישראל עד כה מפרוץ הפנדמיה (מרץ 2020) ועד חודש ינואר. בין הממצאים נמצא וריאנט ישראלי, שאינו שכיח ואינו בעל משמעות קלינית או אפידמיולוגית, ואינו קשור או גורם להדבקה נרחבת, תחלואה קשה או השפעה על יעילות החיסון. הוריאנט הישראלי מופיע בדגימות מחודש יולי, אך הולך ונעלם והעדויות אליו מתמעטות. הוריאנט הבריטי הוא הדומיננטי בתחלואה ומופיע מפברואר 2021 במעל 90% מהרצפים בישראל".

התזמון של פרסום הודעת משרד הבריאות אינו מקרי, בעוד הם מחכים להחלטת הממשלה בנוגע לתקציב למלאי חיסונים חדש. במקביל לירידה בנתוני התחלואה, ההודעה על מוטציה חדשה גורמת לחשש בציבור וייתכן שתדחוק את השרים לקבל החלטה מהירה, למרות הפערים הפוליטיים.

למוקדם יותר היום מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה של אמ"ן פרסם את דו"ח תמונת המצב היומית בו נכתב כי "סוגייה מרכזית בימים אלו היא ניהול הסיכון בישראל ביחס להגעת וריאנטים בעייתיים של נגיף הקורונה מחו"ל, לאור התפשטותם ברחבי העולם. זאת, בשעה שירידת התחלואה נמשכת בעקבות ביצועיו הטובים של חיסון פייזר בישראל".

בדו"ח הוזכרו גם המוטציות הנוספות, הדרום אפריקאית, הברזילאית והניו יורקית, אשר עדויות הראו כי הם "מגבירות משמעותית את הסיכון להדבקה חוזרת של מחלימים". על כן נכתב ש"הסיכון דורש מאמץ למניעת כניסתם מחו"ל. כניסה מבוקרת לישראל ומאמץ משותף של בדיקות, בידוד והתנהגות אחראית יסייעו בצמצום הסיכון".

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים