שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון מנצח לחורף: מרק קרם אפונה
מרק קרם אפונה | צילום: ישרקו
זמן הכנה:
40
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

1 שקית אפונה קפואה
1 כרישה - קצוצה
1 גזר - קלוף וקצוץ
2 גבעולי סלרי - קצוצים
2 תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 שן שום
1 ענף תימין טרי
1.5 ליטר מים / 6 כוסות
צרור קטן פטרוזיליה - קצוצה דק
50 גרם חמאה או 6 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל לבן
שמנת חמוצה להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1
ממיסים את החמאה בסיר רחב, בעל תחתית כבדה. מוסיפים את הגזר, כרישה, בצל ושום, ממליחים מעט ומערבבים.
2
מטגנים את הירקות בחמאה, על להבה בינונית נמוכה, למשך כ- 10 דקות, עד שמתרכים מאוד.
3
מוסיפים את האפונה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כשתי דקות.
4
מוסיפים את תפוחי האדמה יחד עם המים ומביאים לרתיחה עדינה.
5
מוסיפים את ענף התימין, מכסים ומבשלים למשך כ- 30 דקות (עד שהתפוח האדמה מתרכך), על אש נמוכה.
6
בעזרת מצקת, מעבירים כשליש מהמרק למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה.
7
מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי טעם.
8
יוצקים לקערות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה. ומגישים.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היה אסיר תודה על כל האנשים הקשים בחייך, ותלמד מהם. הם מראים לך בדיוק מי אתה לא רוצה להיות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים