1
ממיסים את החמאה בסיר רחב, בעל תחתית כבדה. מוסיפים את הגזר, כרישה, בצל ושום, ממליחים מעט ומערבבים.
2
מטגנים את הירקות בחמאה, על להבה בינונית נמוכה, למשך כ- 10 דקות, עד שמתרכים מאוד.
3
מוסיפים את האפונה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כשתי דקות.
4
מוסיפים את תפוחי האדמה יחד עם המים ומביאים לרתיחה עדינה.
5
מוסיפים את ענף התימין, מכסים ומבשלים למשך כ- 30 דקות (עד שהתפוח האדמה מתרכך), על אש נמוכה.
6
בעזרת מצקת, מעבירים כשליש מהמרק למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה.
7
מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי טעם.
8
יוצקים לקערות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה. ומגישים.