מחקר של מומחי מרכז שניידר ואוניברסיטת בן גוריון מצא כי תוסף יומי של אומגה 3 יעיל לטיפול בדיכאון אצל ילדים, ללא צורך בתרופות פסיכיאטריות נוספות.
המחקר נערך ע"י פרופ' רוברט בלמקר מהיחידה לפסיכיאטריה באוניברסיטת בן גוריון, פרופ' אלן אפטר, רופא בכירבמחלקה לרפואה פסיכולוגית במרכז שניידר, ד"ר זיוה ברכה, פסיכיאטרית ממרכז שניידר, ד"ר חנה נמץ מאוניברסיטת בן גוריון וד"ר בוריס נמץ מהמרכז לבריאות הנפש בבאר שבע.
שניים עד שלושה אחוזים מהילדים סובלים מדיכאון ובקרב מתבגרים התופעה נפוצה יותר – ששה עד שמונה אחוזים, כאשר בעשורים האחרונים חלה מגמה של ירידה בגיל הילדים הסובלים מדיכאון. טיפול מוקדם ככל האפשר בהפרעת דיכאון מונע סיבוכים, הדרדרות בלימודים, שימוש בחומרים ממכרים ואף להתאבדות – הסיבה מספר 2 למוות בקרב בני נוער.
במסגרת המחקר נבדקו במשך ארבעה חודשים 20 ילדים בגילאים 6 עד 12 שסובלים מדיכאון. הילדים חולקו לשתי קבוצות: האחת טופלה בתוסף יומי של כמוסות המכילות חומצות שומן מסוג אומגה 3. ילדים אילו טופלו בארבע כמוסות ביום, במינון כולל של גרם אחד אומגה 3 ביום. הקבוצה השניה קיבלה תרופת דמה. המחקר מצא, כי מצבם הנפשי של הילדים שצרכו את התוסף אומגה 3, השתפר באופן משמעותי בהשוואה לילדים שצרכו את תרופת הדמה.
"אנו רואים כי קיימת עלייה במקרים המדווחים על דיכאון בקרב ילדים ובני נוער, וממצאי המחקר מעודדים ונותנים לנו דרך נוספת להתמודד עם תופעת הדיכאון בקרב ילדים. התופעות העלולות להצביע על דיכאון בקרב ילדים הן חוסר תיאבון, ירידה בלימודים, הפרעות התנהגות וחרדה. יש לשים לב לתופעות אלו ולפנות לקבלת ייעוץ מקצועי", אמר פרופ' אפטר.