שיתוף
תגובות
אוכל » אוזני המן ללא גלוטן: במילוי שוקולד או ממרח תמרים
אוזני המן ללא גלוטן | צילום: אמיר מנחם
פורים ללא גלוטן
לצליאקים, שוחרי הבריאות ורבים אחרים שמעדיפים את התפריט שלהם ללא גלוטן
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

הקונדיטור  הראשי של קפה ביגה, רן בן דוד,  מציע מתכון מנצח של  אוזני המן  ללא גלוטן, קל מאוד להכנה וטעים במיוחד.


מצרכים

220 גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם שקדים טחונים
50 גרם קורנפלור
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
2-3 כפות חלב (במידת הצורך)
גרידת לימון

למלית

ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה

1
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
3
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
4
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
5
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
6
ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
7
מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8
מחממים תנור ל-170 מעלות.
9
אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
10
מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים