היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, אישרה היום (רביעי) לשר המשפטים יריב לוין לייצג את עצמו בנפרד בעתירות העוסקות בביטול עילת הסבירות.
מטעמה של היועמ"שית נמסר, כי האישור שניתן לשר המשפטים לייצוג נפרד בסוגיה מגיע "נוכח פערי העמדות המסתמנים ביחס לעתירות". עוד נמסר כי "החלטתה של היועמ"שית מבוססת על כך שמדובר באירוע חריג, נוכח העובדה שהעתירות עוסקות בסוגיות חוקתיות משטריות תקדימיות ורגישות במיוחד".
עוד מבחזית החדשות
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
- הפסגה בקטאר: נתניהו מתעקש להישאר בציר פילדלפי • חמאס: זה לא סוכם
- טראמפ: רוב החטופים המוחזקים בידי חמאס – אינם בחיים
- ראש הממשלה נחת בארה"ב לקראת הנאום בקונגרס | נתניהו טס לראשונה במטוס הרשמי "כנף ציון" בטיסת בכורה
הדיון התקדימי נגד התיקון לחוק יתקיים ב-12 בספטמבר, בנוכחות כל 15 שופטי העליון. בינתיים, בג"ץ החליט כי לא יעכב את המהלך אך הוציא צו על תנאי והורה למדינה להסביר מדוע החוק לביטול עילת הסבירות לא ייפסל. עוד נקבע בהחלטה כי המשיבים בעתירה, הכנסת, היועצת המשפטית לממשלה, שר המשפטים יריב לוין והממשלה עצמה, יידרשו להשיב לעתירה עד 3 בספטמבר בשעה 14:00. העותרים יידרשו לספק את עיקרי הטיעונים שלהם עד 7 בספטמבר.
בנוסף, שופטי העליון ידונו בעתירות נגד אי כינוס הוועדה לבחירת שופטים ובחוק הנבצרות, שגם בעתירה נגדו הוציא בג"ץ למדינה צו על תנאי.
לפני כשבוע וחצי הוציאו ראשי מפלגות הקואליציה הודעה ובה ציינו כי "אין לבית המשפט סמכות לבטל חוקי יסוד ואין לו סמכות לקבוע שחוק היסוד יכנס לתוקף בתקופה מאוחרת. אין גם לאף בית משפט סמכות לבטל את תוצאות הבחירות ולאפשר הוצאת ראש ממשלה לנבצרות, דבר שמבטל את הדמוקרטיה מיסודה". לדבריהם, "החלטה כזאת שומטת את הבסיס המשותף בין הרשויות שהיה מוסכם לאורך השנים. הציבור בישראל נדרש כרגע לרגיעה, להידברות ולהסכמה. בזמן שכזה נדרשים אחריות ואיפוק מצד כלל הרשויות".