שיתוף
תגובות
אוכל » עוגת קרם יוגורט ורימונים: ללא גלוטן ודל פחמימות
עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן | צילום: עדי גבירצמן
במיוחד לחג הפסח
המפגש בין הטעמים והמרקמים עשיר במיוחד והופך את העוגה הזו לכוכבת של שולחן החג
זמן הכנה:
40
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

עוגה חגיגית ומפנקת שמורכבת משכבת בסיס של בצק פריך ומעליה שכבת קרם יוגורט מתוק/חמצמץ בליווי גרעיני רימון. המפגש בין הטעמים והמרקמים עשיר במיוחד והופך את העוגה הזו לכוכבת שולחן החג. 

כמה נקודות שחשוב לדעת:

  • מומלץ להמתין לקירור מוחלט של הבסיס לפני שמוסיפים מעל את שכבת הקרם. 
  • קחו בחשבון שהעוגה צריכה זמן מקפיא של 4 שעות לפחות, כך שעדיף להכין אותה יום לפני. 
  • מומלץ להעביר את העוגה מהמקפיא אל המקרר לשעה לפחות לפני ההגשה. 
  • לא לשכוח לצפות את השוליים של התבנית בנייר אפייה או בשרוול פלסטיק. זה יאפשר לכם להוציא את העוגה מהתבנית בקלות יתרה לקראת ההגשה. 
  • בכמות של הבצק הפריך נכללה גם כמות רכיבים מספיקה לשטרויזל שתוכלו לפזר מעל לעוגה. זה לא חובה ובמקרה שאתם מוותרים על השטרויזל יש לכם 2 אפשרויות. הראשונה, להכין בסיס נוסף (כך שיהיו לכם 2 בסיסים ל-2 עוגות). השנייה, להוריד את כמות המרכיבים ב-1/2. 

המתכון הוא לתבנית עוגה עגולה בקוטר של 20 ס"מ. זמן הכנה: 60 דק'. זמן תנור: 20 דק'. זמן מקפיא: 4 שעות.

עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן | צילום: עדי גבירצמן

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.

מצרכים

מצרכים לבסיס בצק פריך + שטרויזל

2.5 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס ממתיק
1/4 כוס חמאה מומסת
1 ביצה

מצרכים לקרם יוגורט מתקתק

1.5 גביעים של יוגורט/300 גרם
מיכל שמנת מתוקה /250 גרם
2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר /30 גרם
1 כפית אבקת ג'לטין/15 גרם
2 כפות מים/30 גרם
1.5 כוס גרעיני רימון

מצרכים לקצפת לקישוט

1 חבילה שמנת מתוקה/250 גרם
2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם

אופן ההכנה

הכנה לבסיס + שטרויזל

1
לחמם תנור ל-C180.
2
בקערה בגודל בינוני לערבב רכיבים יבשים.
3
להוסיף לתערובת היבשים את החמאה ולערבב היטב.
4
להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד ליצירת תערובת בצקית (התערובת רטובה מעט).
5
לחלק את התערובת בין 2 תבניות עם נייר אפייה - 2/3 תערובת בתבנית אחת (בסיס) ו-1/3 תערובת בתבנית שנייה (שטרויזל).
6
להכניס את שתי התבניות לתנור לאפייה של כ-20 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
7
את התבנית שיש בה 1/3 מכמות הבלילה לשים לצינון של 20 דק' ואחרי כן לפורר ביד/עם מזלג לתערובת פירורית/שטרויזל. את התבנית השנייה להניח בצד עד להכנת הקרם יוגורט והרכבת העוגה.

הכנת קרם יוגורט

1
בכלי קטן שמים את האבקת ג'לטין עם המים ומערבבים עד להיטמעות הג'לטין במים. מניחים בצד ל-10 דק'.
2
בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל המרכיבים של הקרם (למעט הג'לטין) כ-2-3 דק' על מהירות גבוהה עד להתייצבות.
3
ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-30 שניות עד להמסה מוחלטת.
4
עושים תהליך השוואת טמפרטורה: לוקחים בערך כוס מקרם היוגורט ומכניסים למסת הג'לטין החמה תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים מיד לקערת המיקסר עם הקרם יוגורט ומערבבים על מהירות בינונית במשך 1-2 דקות עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.

הרכבה של העוגה

1
מניחים כחצי מכמות הקרם יוגורט מעל שכבת הבצק הפריך.
2
מפזרים מעל כוס גרגירי רימון בפיזור שווה ככל הניתן.
3
יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם ומיישרים.
4
מכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

הכנת הקצפת והגשה

1
בקערת מיקסר (אפשר גם ידני) מקצפים שמנת מתוקה ביחד עם ממתיק עד לקבלת קצפת.
2
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר (לא חובה שיהיה צנתר, אפשר לזלף גם בלי).
3
לזלף באופן שתרצו מעל העוגה (תשאירו מקום לתוספות הקישוט הנוספות שלכם במידה ויש).
4
במידה והכנתם שטרויזל, תפזרו אותו ביחד עם גרעיני הרימון הנותרים לפני העברת העוגה למקרר לשעה.
5
*מומלץ לפרוס עם סכין חדה (לא משוננת) שנשטפה במים חמים/רותחים.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם לא נשנה כיוון, סביר להניח שנגיע לאן שאנו הולכים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים