שיתוף
תגובות
כלכלה » הייטק וטכנולוגיה » סמסונג לא עמדה בציפיות והגזימה בתמחור
בדקנו
יאיר בן ארצי בחן את האוזניות האלחוטיות החדשות של היצרנית הקוריאנית וניסה להשוות אותן לדגם הקודם בסדרה • רמז: הוא לא היה מרוצה • הסיקור המלא
גלקסי באדס לייב | צילום: MediaClemm, שאטרסטוק

בעידן שבו לחדשנות הטכנולוגית אין סוף, כמה לא מפתיע שחברות הטכנולוגיה עושות כל שביכולתן כדי להיפרד מהכבלים המתיישנים.

אוזניות ומטענים הופכים יותר ויותר לאלחוטיים, עד כדי כך שבחברות הגדולות בשוק החלו להוריד לחלוטין את שקע האוזניות – ונראה שאפל במגמה גם להוריד את שקע הטעינה לטובת טעינה אלחוטית.

אם כן, אין מוצר ראוי יותר לסיקור מאשר זה שמחליף את הכבלים, ובקצב מסחרר במיוחד.

השבוע חיברתי את הטלפון החכם שלי לשתי האוזניות האלחוטיות של חברת סמסונג מסדרת ה'גלקסי באדס' – 'באדס לייב' ו'באדס פלוס' וניסיתי להשוות ביניהם.

שני הדגמים יצאו בהפרש של חודשים בודדים, ולשניהם יתרונות וחסרונות משל עצמם. אך לשניהם מכנה משותף אחד – להוביל את סופו של עידן הכבלים.

האוזניות מגיעות עם קייסים שגם נטענים אלחוטית, וכיאה לעידן 2020, הם כמובן עומדים בתקן עמידות במים IPX 2.

השמע בסדרת ה'גלקסי באדס' מעולה, והאוזניות גם מצוידות בזוג מיקרופונים שיסננו לכם את רעשי הרקע בזמן שיחה.

אורך חיי הסוללה מותאם גם הוא לעידן הנוכחי, והם מספקים זמן שימוש ארוך שמספיק ליום שלם בין טעינה לטעינה בקייס.

השליטה באוזניות מתבצעת באמצעות משטח טאצ', כאשר הקונטרול המלא נמצא באפליקציית galaxy wearable העמוסה בפונקציות ופיצ'רים מגוונים.

למכשירי סמסונג יש גם אפשרות לאתר אותן במקרה שהאוזניות או הקייס ילכו לאיבוד.

ה- BUDS LIVE לעומת ה- BUDS PLUS

הן האוזניות המעודכנות ביותר שיצאו מפס הייצור של סמסונג, יחד עם מכשירי הדגל החדישים של החברה – הנוט 20 ודגמי האולטרה למיניהם.

יכולות סינון הרעשים האלקטרונית, כמו גם הסאונד של ה'גלקסי באדס לייב' משופרות בהרבה מדגם ה'גלקסי באדס פלוס'. עוצמת השמע הגבוהה מספיקה בשביל לשים את האוזנייה על 50 אחוז עוצמת שמע והשמיעה תהיה מעולה בסביבה רועשת.

הקייס נוח יותר בכיס ומעוצב חיצונית בצורה דומה למדי ל'איירפודס' של אפל, אם כי הוא נפתח לרוחב ולא בקצה.

אלא שכצפוי, יחד עם כל היתרונות שלהן באות גם החסרונות, והן מהותיות.

העיצוב בצורתו הנוכחית, גורם לעיתים קרובות לכאבים באוזן בשימוש ארוך (אם כי, בואו נודה שזה תלוי בעיקר במבנה האוזן). חלק מהאנשים לא ירגישו בכאב כזה או אחר, אבל אלה שכן, ירצו להפטר מהאוזניות – וכמה שיותר מהר.

בנוסף, אין אטימה הרמטית בצורת גומיות שסובבות את האוזנייה, אלא אטימה אלקטרונית, שהיא אמנם סבבה אך לא יודעת לסנן את כל הרעשים באמת…

לעומת ה'באדס לייב', ה'באדס פלוס' נוחות יותר באוזן והן מגיעות גם עם מתאמים לפי גודל, שאוטמים באופן כמעט מוחלט את רעשי הרקע למיניהם. וכל זה כמובן, בתג מחיר נמוך בהרבה.

תאמרו שאטימה מוחלטת לא טובה? אל דאגה, בדיוק בשביל זה יש לאפליקציית galaxy wearable את הפונקציה להפעיל רעשי רקע, וכך "לבטל" את האטימה הכמעט מוחלטת.

ולמרות הכל, אי אפשר להתכחש לעובדה שה'באדס לייב' מספקת שמע טוב יותר – כך שבסוף בסוף, יש מה שמחפה על חסרונות האטימות.

לסיכום: הבאדס לייב אינן אוזניות משתלמות במיוחד ועם תג מחיר גבוה יותר מגרסתן הישנה במעט אך השימושית יותר. נראה שנצטרך להמתין מעט לגרסה הבאה של הבאדס, שאולי תתקן את הבעיות שקיימות בבאדס לייב.

הקייס נוח יותר בכיס ומעוצב חיצונית בצורה דומה למדי ל'איירפודס' של אפל, אם כי הוא נפתח לרוחב ולא בקצה | צילום: Jack Skeens, שאטרסטוק
גלקסי באדס לייב | צילום: Framesira, שאטרסטוק
הקייס נוח יותר בכיס ומעוצב חיצונית בצורה דומה למדי ל'איירפודס' של אפל, אם כי הוא נפתח לרוחב ולא בקצה | צילום: Jack Skeens, שאטרסטוק
גלקסי באדס פלוס | צילום: Efetova Anna, שאטרסטוק
גלקסי באדס פלוס | צילום: Geewon Jung, שאטרסטוק
הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הדרך לחלומות רצופה בהשגת מטרות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים