לקראת חג הפסח, חשף משרד החקלאות את כל הנתונים והמספרים אודות הרגלי הצריכה בענפי הבשר, הדגים, הביצים, העוף והיין.
על פי נתוני ענף הדגים של משרד החקלאות, ישראלי ממוצע מעדיף את דגי הסלמון והאמנון. במקום השלישי נמצא דג הדניס, במקום הרביעי דג הטונה ואחריו נסיכת הנילוס והקרפיון.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בחודש ממוצע צורך ישראלי כ-1.6 ק"ג דגים, כ-33% מתוכם דגים טריים. בפסח האחרון עלתה צריכת הדגים ברשתות השיווק בכ-14% לעומת שאר ימות השנה. צריכת הדגים הקפואים עלתה ב-8% בפסח לעומת יתר ימות השנה, וצריכת הדגים הטריים עלתה בחג בכ-34%. במהלך החג עולה הצריכה של דגי קרפיון לאדם, בכמעט פי שלושה לעומת שאר חודשי השנה.
במסגרת ההכנות לחג הפסח, נערכו מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון כשר לפסח. מנתוני ארגון מגדלי הדגים עולה כי צפי הצריכה של דגי בריכות טריים במהלך הפסח הקרוב עומד על כ-1500 טון מתוכם 600 טון דגי קרפיון, 450 טון דגי אמנון, 150 טון דגי בורי, 50 טון דגי באס וכ- 250 טונות של דגי בריכות טריים מזנים נוספים, ביניהם לברק, ברמונדי, פורל, מוסר, דניס בריכות, אדמונית ועוד.
ביחד לצריכה בעולם, הצריכה הממוצעת לנפש בשנת 2022 הייתה כ-19 ק"ג בשנה, לעומת הממוצע העולמי לשנים 2021-2019 העומד על 20.5 ק"ג לנפש. בסין הצריכה הממוצעת בין השנים 2020-2018 הייתה 39 ק"ג לנפש בשנה, בצפון אמריקה 23.4 ק"ג ובאירופה 20.8 ק"ג לנפש בשנה.
עוד עולה מנתוני משרד החקלאות והלמ"ס כי ישראלי ממוצע צורך מדי שנה כ- 290 ביצים, ובחודש כ-24 ביצים בממוצע. בפסח האחרון 2022, עלתה צריכת הביצים ברשתות השיווק בכ-13% בהשוואה לימי חול. ככלל, הישראלים מעדיפים לצרוך ביצים "רגילות" ורק כ-12.5% מהצריכה של ביצים ברשתות השיווק היא של ביצים "מיוחדות" כמו ביצי חופש, ביצי אומגה 3 וביצים אורגניות. על פי נתוני מועצת הלול, מיוצרות בישראל מדי שנה כ-2.5 מיליארד ביצים, המגודלות על ידי כ- 2,870 מגדלים. מרבית המגדלים מתגוררים באזורים הצפוניים של הארץ. באזור הגליל מיוצרים כ-68% מהיקף הביצים בישראל.
ביחס לצריכה העולמית, הישראלי הממוצע צורך כ-290 ביצים בשנה. צריכה זו נחשבת לגבוהה ביחס למדינות אחרות. על סמך השוואה בין 161 מדינות בשנת 2020, הולנד דורגה במקום הגבוה ביותר בצריכת ביצים לנפש עם כ- 317 ביצים לנפש, ואחריה סין ומקסיקו. בשנת 2022, בארה"ב עמדה הצריכה לנפש על 277.8 ביצים.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
מתנוני ענף העוף עולה, כי בשנת 2022 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל הגבוהה בעולם ועמדה על כ-65.4 ק"ג לנפש בשנת 2022, לקראת חג הפסח נצפתה עלייה בביקוש לעוף של כ-32% ברשתות השיווק בהשוואה לממוצע כמות העוף הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים". כיום, בענף העוף בישראל פועלים כ- 580 מגדלים.
ביחס לצריכה העולמית, הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל הגבוהה בעולם ועמדה על 64.9 ק"ג לנפש, בעוד הצריכה במדינות ה-OECD נאמדה ב-31.8 ק"ג לנפש בשנה, בארה"ב המדורגת במקום השני נצרכו 50.8 ק"ג לנפש בשנה ומלזיה במקום השלישי עם 49.7 ק"ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד ב-14.9 ק"ג לנפש בלבד. צריכת העוף הגבוהה בישראל עשויה להיות מוסברת בכך שמזונות שונים מן החי שצורכים בעולם נצרכים בכמות הרבה יותר נמוכה מטעמי כשרות.