שיתוף
תגובות
משפט » הביטוח לאומי הכיר בקורונה כפגיעה בעבודה
לראשונה
המוסד לביטוח לאומי הכיר בקורונה כפגיעה בעבודה, והעובדת צפויה לתשלומי נכות מצטברים במאות אלפי שקלים
המוסד לביטוח לאומי | צילום: MagioreStock, שאטרסטוק

המוסד לביטוח הלאומי (המל"ל) קיבל לאחרונה תביעה של עובדת, להכרה במחלת הקורונה שבה לקתה כפגיעה בעבודה.

לדברי עורכי הדין גיל קראוס ושירי אלון שייצגו אותה בהליך, מדובר בהחלטה חשובה, שכן עד כה לא רבים מחולי הקורונה, שאינם משתייכים לעובדי הרפואה וכוחות ההצלה, הוכרו על-ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגעי עבודה.

העובדת, בשנות ה- 40 לחייה וללא מחלות רקע, לקתה בקורונה עוד בתחילת התפרצות המגפה בישראל. היא אושפזה לאורך תקופה ארוכה ואף עברה וממשיכה לעבור שיקום ממושך, אך גם כיום היא ממשיכה לסבול מפגיעה תפקודית קשה בגפיה, ובשל כך היא מסתייעת במקל הליכה ובסד לידיים.

יצוין כי לאור מצבה הרפואי היא עד היום לא שבה לעבודתה לאחר שחקירה אפידמיולוגית העלתה כי התובעת נדבקה בנגיף תוך כדי עבודתה, היא הגישה, באמצעות עו"ד קראוס ואלון, תביעה למל"ל להכיר במחלתה כתאונת עבודה.

לאחר שהוכח כי העובדת נדבקה בנגיף תוך כדי עבודתה, הכיר המל"ל במחלתה כפגיעה בעבודה והיא זומנה לוועדה רפואית לצורך קביעת שיעור נכותה.

בעדותה בפני הוועדה הרפואית של המל"ל טענה העובדת בין היתר כי מאז שחלתה היא סובלת מחולשה, כאבי פרקים, אובדן בחוש הטעם והריח, קשיי שינה, קשיי עיכול, פגיעות נוירולוגיות ועוד.

וועדה רפואית של המוסד קבעה לה, בימים אלה ממש, נכות זמנית בשיעור של 100% למשך שנה וחצי, מעת הגשת תביעה ועד חודש ינואר 2022.

לדברי עוה"ד קראוס ואלון, מדובר בהחלטה בעלת משמעות כלכלית נכבדה, משום שהאישה תזכה בין היתר בקצבה חודשית גבוהה עד תום תקופת נכותה הזמנית, וזאת עוד בטרם נקבעה לה נכות קבועה.

"האישה תקבל מעתה, ובמשך שנה, סכום חודשי השווה, פחות או יותר, לשכרה לפני שחלתה, שהוא כמעט פי שלושה מהסכום החודשי אותו הייתה מקבלת כגמלת נכות כללית – אלמלא הוכרה כנפגעת עבודה" מוסיפים עוה"ד קראוס ואלון.

לדבריהם, בתום תקופת הנכות הזמנית, הוועדה הרפואית תתכנס שוב בענייניה, וזאת על מנת לקבוע את המשך נכותה – ועל פיה גם ייקבעו תשלומי הנכות שתקבל, שעשויים להסתכם לאורך השנים בסכומי כסף גדולים.

"אין ספק שכנפגעת עבודה, יגיעו לעובדת זכויות משמעותיות גם בעתיד, ובכל מקרה של החמרה במצבה, היא עשויה לזכות בהגדלת גמלתה וכספים נוספים" מוסיפים עוה"ד קראוס ואלון.

לדבריהם, קביעת שיעור נכות זמנית כה משמעותי, ולתקופה של כשנה וחצי, מעידה על כך שתסמיני הפוסט-קורונה עלולים להיות קשים ולהימשך זמן רב, וכי המוסד לביטוח הלאומי צפוי להכיר בתסמינים אלו – ולפצות עובדים בגינם, כל עוד יוכח כי הם חלו במחלה עקב עבודתם ובמסגרתה.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם לא נשנה כיוון, סביר להניח שנגיע לאן שאנו הולכים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים