שיתוף
תגובות
אוכל » אוזני המן מבצק אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער
אוזני המן לפורים | צילום: depositfhotos
מגזין טועמיה מגישים
מתכון מושלם ל-30 יחידות של אוזני המן מבצק אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער של שף מאיר בראל
זמן הכנה:
1
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

לבצק

2 כוסות קמח לבן
חצי כוס קורנפלור
רבע כפית אבקת אפייה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה
6 כפות חלב או שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל איכותית

למלית

250 גרם גבינת ריקוטה
חצי כוס אבקת סוכר
ביצה אחת
2 כפות קורנפלור
30 גרם חמאה או נטורינה
חצי כפית גרידת תפוז או לימון
חצי כוס פירות יער קפואים

אופן ההכנה

1
את החמאה והסוכר מכניסים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית
2
מוסיפים בהדרגה את השמנת או החלב ואת הוניל
3
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמחים ואבקת הסוכר ואת אבקת האפייה
4
מערבבים במיקסר את הבצק במשך דקה על מהירות בינונית-גבוהה
5
מוציאים את הבצק לתוך קערה ומניחים בקירור לחצי שעה
6
בינתיים מכינים את המלית- בעזרת מזלג מועכים את החמאה עם אבקת הסוכר למחית אחידה. מוסיפים את הגבינה וממשיכים למעוך עם המזלג
7
מוסיפים לחמאה את הגבינה ושאר המרכיבים ומערבבים היטב את המלית אך לא יותר מדי. מכניסים את המלית למקפיא עד שלב המילוי
8
לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים לעלה דק בעובי 3 מ''מ
9
קורצים עיגולים בעזרת כוס בינונית
10
ממלאים חצי כפית מהמלית ומעל המלית מניחים מעט פירות יער שלמים קפואים או כפית פירות יער מעוכים גס. מרימים את שולי העיגולים לצורת אוזן המן ומהדקים
11
אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות למשך 20 דק
12
מייד בגמר האפייה מפזרים אבקת סוכר מעל האוזני המן ומצננים
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הישג ענק הוא להגיב באותה צורה גם כאשר מנצחים וגם כאשר מפסידים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים