שנת תשע"ח, כמה ימים לפני פורים, בפנימיית קרית הילד כמדי שנה מפנקים במסיבה אחת היפות והמושקעות שראיתי, מסיבת פורים מלא בהפתעות, מוזיקה, הפעלות ואוכל שלא היה מבייש בופה במלון 5 כוכבים. עמדות אוכל. מעורב, נקנקניות, שוארמה, המבורגר, שניצל, פלאפל לזה לאפה לשני, והאחר בבאגט. כל אחד כפי בקשתו, מכל הלב, עם כל הרטבים והסלטים שרק אפשר.
אחד מאבי הבית החשובים והמיוחדים נגש אלי ואמר: "משה, אני זקוק לעצתך, יש קבוצה של ילדים מכל המשפחתונים שתתארח אצלי בסעודת פורים ובשבילם אני חייב להכין משהו מיוחד. אבל אתה מבין, המלאכה מרובה והזמן קצר. ויש מצוות רבות לקיים. אני צריך מתכון מיוחד שאני אוכל בכמה דקות לארגן מנה מפנקת, אבל מהירה."
"אין בעיה"אני אומר לו, "תן לי שניה לפנק את המנהל היקר בלאפה מעורב ואני איתך". ואז, בשבריר של שניה עלה לי מתכון מיוחד במינו. שכבר ישב בשולחן מלכים כמה וכמה פעמים בכל קצוות תבל, הרי יהודים הם בני מלכים.
והנה המתכון לפניכם…
בתאבון ובהצלחה…