שיתוף
תגובות
עולמות » תבשיל חורפי מעודן
תבשיל חם | צילום: באדיבות המצלם
אוכל ונוסטלגיה
ראש חודש אדר מרבים בשמחה ואין יותר משמח ממנה חורפית מעודנת וחגיגית • אוכל וזכרונות עם שף משה בן ארצי, שף מלווה בפנימיית קרית הילד
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
בשרי
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

שנת תשע"ח, כמה ימים לפני פורים, בפנימיית קרית הילד כמדי שנה מפנקים במסיבה אחת היפות והמושקעות שראיתי, מסיבת פורים מלא בהפתעות, מוזיקה, הפעלות ואוכל שלא היה מבייש בופה במלון 5 כוכבים. עמדות אוכל. מעורב, נקנקניות, שוארמה, המבורגר, שניצל, פלאפל לזה לאפה לשני, והאחר בבאגט. כל אחד כפי בקשתו, מכל הלב, עם כל הרטבים והסלטים שרק אפשר.


אחד מאבי הבית החשובים והמיוחדים נגש אלי ואמר: "משה, אני זקוק לעצתך, יש קבוצה של ילדים מכל המשפחתונים שתתארח אצלי בסעודת פורים ובשבילם אני חייב להכין משהו מיוחד. אבל אתה מבין, המלאכה מרובה והזמן קצר. ויש מצוות רבות לקיים. אני צריך מתכון מיוחד שאני אוכל בכמה דקות לארגן מנה מפנקת, אבל מהירה."
"אין בעיה"אני אומר לו, "תן לי שניה לפנק את המנהל היקר בלאפה מעורב ואני איתך". ואז, בשבריר של שניה עלה לי מתכון מיוחד במינו. שכבר ישב בשולחן מלכים כמה וכמה פעמים בכל קצוות תבל, הרי יהודים הם בני מלכים.
והנה המתכון לפניכם…

בתאבון ובהצלחה…

מצרכים

שורש פטרוזליה
שורש סלרי
דלעת
3 גזרים
2 בצלים גדולים
1 כרישה
6 תפו"א
5 שיני שום קצוצים
בשר אסאדו או בשר אחר מחולק לקוביות
גרגירי חומוס מושרים או משימורים
תבלינים: מלח, פפריקה גרוסה או מרוקאית בשמן, פלפל שחור גרוס
5 כפות רסק
עגבניות טחונות לרוטב חלק
פלפל חריף שלם לא חובה

אופן ההכנה

1
לחתוך לקוביות כל הירקות למעט את הבצל לפרוסות
2
לטגן הכל עד שיקבל צבע יפה וזהוב
3
להוסיף את הבשר (את הבשר אם זה אסאדו לא צריך הרתחה לפני. בשרים אחרים להרתיח לפני כמה שעות לריכוך הבשר)
4
להוסיף את הרסק והשום ועבניות טחונות לערבב היטב שיפתח כל הרסק
5
להוסיף מלח פלפל שחור ופפריקה
6
ליצוק מים או ציר בקר (עדיף) לבשל שעתים וחצי שלוש על אש נמוכה
7
תקבלו מנה יפה חורפית ומענגת והרבה פרגונים

שני טיפים

1
האחד להסמיך תבשיל עדיף להוסיפ איסטינג פירה מאשר קונפלור או קמח גם כן כאן במנה הזאת כמה כפות של האיסטינג יעשה פלאים
2
השני לטיגון בצל וירקות להזהבה בלי שישרף ויתיבש תכניסו את הבצל והירקות לסיר עם השמן תוסיפו סוכר ומלח ותערבבן טוב ותסגרו את הסיר לעשר דקות רבע שעה תקבלו בצל מקורמל ויפה

פורים שמח! משה בן ארצי שף מלווה קרית הילד

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הישג ענק הוא להגיב באותה צורה גם כאשר מנצחים וגם כאשר מפסידים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים