קובה, הוא מאכל שנראה כמו כופתאות ממולאות ומגיע במגוון מילויים או מרקים. סלק, בשר, תפוחי אדמה ועוד. ארץ המוצא שלו היא כורדיסטן ונפוץ מאוד בסוריה, עירק, לבנון. אפשר לבשל אותו במרק או לטגן.
כבר שנים שמאכלי עדות הם רק שם כינוי. כולם מכינים ואוכלים הכל. לא נדיר למצוא פולניה כמוני, שיודעת להכין חריימה יותר טוב מאשר גפילטע פיש (אחרי הגפילטע של סבתא ז"ל, אני לא מצליחה לשחזר את הטעם אז ויתרתי).
די פחדתי לנסות להכין קובה. זה היה נראה לי מסובך. אך לאחר שהכנתי פעם אחת, אין סיכוי שאני מפסיקה.
יש כאלו שמכינים את הקובה מסולת בלבד, יש שמשלבים סולת ובורגול, ההמלצה היא להשתמש בג'ריש, סוג בורגול דק. אני מודה שאת הניסיון הראשון שלי עשיתי עם שילוב בורגול רגיל כי זה מה שהיה לי. יצא טעים מאוד, אבל המרקם של הג'ריש הרבה יותר עדין ושווה.