שיתוף
תגובות
עולמות » קובה בשר במרק מפנק – מנה שאסור להחמיץ
קובה בשר | צילום: שיפי חריטן
מתכון מיוחד
בעיניי מדובר במנה מושלמת שמתאימה לכל זמן, ארוחה זוגית או משפחתית לאמצע השבוע או לשבת • יש בה גם מרק וגם בשר ופחמימה והיא טעימה להפליא • אל תפחדו לנסות
זמן הכנה:
120
דרגת קושי:
בינונית
סוג:
בשרי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

קובה, הוא מאכל שנראה כמו כופתאות ממולאות ומגיע במגוון מילויים או מרקים. סלק, בשר, תפוחי אדמה ועוד. ארץ המוצא שלו היא כורדיסטן ונפוץ מאוד בסוריה, עירק, לבנון. אפשר לבשל אותו במרק או לטגן.

כבר שנים שמאכלי עדות הם רק שם כינוי. כולם מכינים ואוכלים הכל. לא נדיר למצוא פולניה כמוני, שיודעת להכין חריימה יותר טוב מאשר גפילטע פיש (אחרי הגפילטע של סבתא ז"ל, אני לא מצליחה לשחזר את הטעם אז ויתרתי).

די פחדתי לנסות להכין קובה. זה היה נראה לי מסובך. אך לאחר שהכנתי פעם אחת, אין סיכוי שאני מפסיקה.

יש כאלו שמכינים את הקובה מסולת בלבד, יש שמשלבים סולת ובורגול, ההמלצה היא להשתמש בג'ריש, סוג בורגול דק. אני מודה שאת הניסיון הראשון שלי עשיתי עם שילוב בורגול רגיל כי זה מה שהיה לי. יצא טעים מאוד, אבל המרקם של הג'ריש הרבה יותר עדין ושווה.

מצרכים

מצרכים

1 ק"ג סולת (או 500 גרם סולת ו- 500 גרם ג'ריש)
1 כפית מלח
3 כוסות מים – לא מדע מדויק, במידה והבצק יבש, צריכים להוסיף לפי העין

למלית

2 בצלים מגורדים
שמן לטיגון – שיכסה את המחבת, בערך 3-4 כפות
750 גרם בשר טחון. אפשר לשלב צלעות בקר טחונות, אפשר לשלב יחס של חצי ק"ג בקר והיתר עוף טחון, ממש כיד הדמיון הטובה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית בהרט
1-2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

למרק

1 בצל גדול חתוך
2 גזר חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי
צרור עלי סלרי קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות מיץ לימון
2 ליטר מים

אופן ההכנה

הוראות הכנה

1
שמים בקערה את הסולת, המלח והמים, מערבבים היטב ונותנים להם לנוח יחד כחצי שעה לפחות
2
בינתיים מכינים מלית: מחממים שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הבשר. כשהוא משנה צבע, מוסיפים את יתר החומרים/תיבול, מערבבים היטב מספר דקות ומניחים בצד שיתקרר
3
חוזרים אל הבצק, מעבדים אותו קלות ביד ובודקים שהוא נוח לעבודה
4
בידיים רטובות (חשוב מאוד) לוקחים כדור בצק, בערך בגודל של כדור פינג פונג. משטחים את כדור הבצק ושמים במרכז כפית מהמלית. סוגרים לכדור, אפשר לעשות צורת אליפסה. אם צריך, תרטיבו שוב ידיים, ואם נוצר חור בעיגול שלכם, אפשר לסתום אותו בקלות עם עוד קצת בצק. אל תפחדו
5
מניחים את הכדורים בצד
6
את המרק אפשר להכין בכל שלב שתבחרו, למשל כשהסולת נחה בקערה
7
מזהיבים בצל במעט שמן, מוסיפים את הגזר ומטגנים קלות. מוסיפים את גבעולי הסלרי חתוכים לעיגולים. מטגנים עוד מעט ומוסיפים את יתר הירקות הירוקים. שופכים מים לסיר, מביאים לרתיחה, מתבלים מלבד הלימון שאותו מוסיפים אחרי רבע שעה של בישול. את כדורי הקובה מוסיפים למרק הרותח ומבשלים כשעה על להבה בינונית
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
האדם העשיר ביותר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי פחות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים