ערב פסח לפני כמה שנים ממש כמה דקות לפני הכנס החג התקשר אלי אב בית אחד. היקרים מאנשי החסד בבית קרית הילד שכולם נשמות טהורות, נותנים את כל הלב. אומר לי, יש לי בחור שנשאר אצלי לחג וכל כך אוהב עוף צלוי בתנור אבל הבעיה היא עוד מעט נכנס החג ולא הספקתי להכין לו את המאכל ההאהוב עליו כל כך. שנית, אין לי תנור לפסח. מה עושים? זה מה שהוא אוכל, וזה מה שעושה לו את שמחת החג.
ואז יצא המתכון שלפניכם עם השיטה של צליה של עוף שמתאים לכל השנה ובמיוחד לפסח או לחג שמותר לבשל. לוקחים סיר עבה מרפדים בהיר אפיה מרפדים במלח ושוב ניר אפיה ועל העיר לוקחים עוף מתובל במה שאהבים מניחים על הניר עם תפא מסביב סוגרים סיר ומבשלים כשעתים בתאבון זה התוצאה
–
נכתב ע"י שף משה בן ארצי, שף מלוה קרית הילד