שיתוף
תגובות
עולמות » עוף עסיסי צלוי- הכנה קלה ומהירה
עוף צלוי | צילום: By AS Food studio shutterstock
במיוחד לחג
ושוב אנחנו עם השף משה בן ארצי, שף מלווה בקרית הילד עם מתכון מיוחד לחג
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
בשרי
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

ערב פסח לפני כמה שנים ממש כמה דקות לפני הכנס החג התקשר אלי אב בית אחד. היקרים מאנשי החסד בבית קרית הילד שכולם נשמות טהורות, נותנים את כל הלב. אומר לי, יש לי בחור שנשאר אצלי לחג וכל כך אוהב עוף צלוי בתנור אבל הבעיה היא עוד מעט נכנס החג ולא הספקתי להכין לו את המאכל ההאהוב עליו כל כך. שנית, אין לי תנור לפסח. מה עושים? זה מה שהוא אוכל, וזה מה שעושה לו את שמחת החג.

ואז יצא המתכון שלפניכם עם השיטה של צליה של עוף שמתאים לכל השנה ובמיוחד לפסח או לחג שמותר לבשל. לוקחים סיר עבה מרפדים בהיר אפיה מרפדים במלח ושוב ניר אפיה ועל העיר לוקחים עוף מתובל במה שאהבים מניחים על הניר עם תפא מסביב סוגרים סיר ומבשלים כשעתים בתאבון זה התוצאה


נכתב ע"י שף משה בן ארצי, שף מלוה קרית הילד

מצרכים

עוף
שמן
מלח ותבלינים

אופן ההכנה

1
לוקחים סיר עבה ומרפדים אותו בנייר אפייה
2
על הנייר אפייה מפזרים מלח ומעליו עוד נייר אפייה (כן, מה שאתם שומעים!)
3
מניחים את העוף מטובל לפי הטעם האישי
4
מוסיפים קוביות תפו"א מסביב (לבחירה)
5
סוגרים את הסיר ומניחים לבישול כשעתיים

לא תתאכזבו מהתוצאה, בצלחה ובתאבון!

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היכולת החשובה בחיים היא היכולת להשתנות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים