שיתוף
תגובות
עולמות » עוף מעדן עם אננס, רימונים וסלט ירוק
מעדן עוף | צילום: באדיבות המצלם
מתכון מיוחד
ושוב אנחנו עם השף משה בן ארצי, שף מלווה בפנימיית 'קרית הילד' – והפעם עם מתכון מיוחד ומתוק לט"ו בשבט, ובלי לוותר על סיפור שמכניס משמעות נוספת למנה מיוחדת זו
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
בינונית
סוג:
בשרי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

ט"ו בשבט בקרית הילד הוא לא רק ראש השנה לאילנות הוא התחלה חדשה לכל הילדים. לפעילות הענפה של הפנימיה שמשקיעה הכל, בשביל לתת לכל ילד הרגשה הכי ביתית וחמה שאפשר. ואכן יש ריצות לפני ט"ו בשבט, והמחשבות איך לפנק את הילדים ולתת להם את כל מה שאפשר להוציא מיום גדול ומיוחד כמו ט"ו בשבט.

כל מיני מאפים וסלסלאות, ומסיבה בליל ט"ו בשבט עם מטעמים רוחניים וגשמיים. העיקר שכל ילד יתקדם עוד קצת בשלב של הבניה בגיל הרך והחשוב שהוא נמצא.

שנה אחת קיבלתי מאחד הידידים של 'קרית הילד' כמות של אננס טרי ומשובח, וידיד זה רצה מאד שנשתמש באננס לפעילות עם הילדים. לקראת היום המיוחד חשבנו איך לשלב את האננס למנה העיקרית ושכל הילדים ישבו ויאכלו בהנאה ואז יצא המתכון המיוחד הזה: בקלי קלות יוצא עוף מעדן עם אננס, רימונים וסלט ירוק ובריא לידו.

ובקיצור: ארוחת ט"ו בשבט שגם הילדים אוהבים!

מצרכים

לעוף

עוף כרעים נקי משומן
כורכום
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ אננס
פרוסות אננס טרי (עדיף) אפשר משימורים
רימונים

לסלט

עלי בייבי
עלי רוקט
לימון
שמן

אופן ההכנה

1
משרים את העוף לשעה לפחות במרינדה של מיץ אננס, שמן, כף כורכום, מלח בעדינות ופלפל שחור גרוס
2
אופים בחום של 180 50 דקות ומוצאים
3
אחרי זה יוצקים מהרוטב שוב על העוף ומצמידים לו את הפרוסת אננס
4
מכניסים לאפיה על גריל ל-20 דק' נוספות עד שמתקבל צבע יפה לאננס
5
מוצאים מקשטים ברימון או קוביות מנגו

לסלט

1
לערבב את כל החומרים יחד
2
לטבל בלימון מלח וקצת שמן להגיש בצד העוף

בתאבון!

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הדרך לחלומות רצופה בהשגת מטרות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים