שיתוף
תגובות
עולמות » נחטף מהצלחת: קציצות כרובית משגעות
קציצות כרובית | צילום: שיפי חריטן
מתכון
לפעמים טעויות יכולות להפוך למאכל טעים במיוחד • הכנתי כרובית ולא אהבתי את התוצאה אז הפכתי אותה לקציצות והן נגמרו עוד לפני שהספקתי להגיש אותן לשולחן
תגיות: ,
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

האמת היא שהמתכון הזה הגיע כשניסיתי להציל משהו ממש לא מוצלח שהכנתי. ניצלתי את העובדה שיש ברשתות השיווק כרובית בכשרות מהודרת, ניקיתי אותה היטב והחלטתי להכין אותה בתנור.

השריתי את ראש הכרובית למשך 20 דקות במים רותחים, לקחתי ביצה, שמתי בה פפריקה, מלח ופלפל, עטפתי את הכרובית וציפיתי בפירורי לחם ופנקו. הכנסתי למשך כשעה לתנור בחום 180 מעלות והאמת? לא אהבתי את התוצאה.

אז החלטתי לנסות להציל את המצב.

לקחתי את הכרובית וקצצתי אותה דק דק. הוספתי 2 ביצים, עוד קצת מלח, צרור פטרוזיליה קצוצה, בערך חצי כוס קמח. ערבבתי היטב ובידיים רטובות יצרתי קציצות. טיגנתי בשמן חם, כמה דקות מכל צד עד שהשחים והאמת שתוך כמה דקות הצלחת היתה ריקה.

אפשר לעשות את הקציצות ישר, בלי לעבור את הדרך שאני עברתי.

מצרכים

החומרים

1 ראש כרובית גדול ויפה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 ביצים
1/2 כוס קמח (אם דליל מדי אז להוסיף קמח)
2-3 כפות פירורי לחם או פנקו (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם, אפשר גם פפריקה או כל תבלין אחר שעושה לכן טוב

אופן ההכנה

הוראות הכנה

1
משרים את ראש הכרובית בסיר עם מים רותחים למשך 20 דקות, אפשר גם לתת בישול קצר של 10 דקות
2
מסננים מנוזלים וקוצצים את הכרובית
3
מוסיפים את הביצים, תבלינים וקמח, מערבבים היטב
4
יוצרים בידיים מעט רטובות – קציצות ומטגנים בשמן (לא מעט מדי ולא עמוק מדי) עד להשחמה משני הצדדים
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
איננו רואים דברים כפי שהם אלא כפי שאנו

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים