האמת היא שהמתכון הזה הגיע כשניסיתי להציל משהו ממש לא מוצלח שהכנתי. ניצלתי את העובדה שיש ברשתות השיווק כרובית בכשרות מהודרת, ניקיתי אותה היטב והחלטתי להכין אותה בתנור.
השריתי את ראש הכרובית למשך 20 דקות במים רותחים, לקחתי ביצה, שמתי בה פפריקה, מלח ופלפל, עטפתי את הכרובית וציפיתי בפירורי לחם ופנקו. הכנסתי למשך כשעה לתנור בחום 180 מעלות והאמת? לא אהבתי את התוצאה.
אז החלטתי לנסות להציל את המצב.
לקחתי את הכרובית וקצצתי אותה דק דק. הוספתי 2 ביצים, עוד קצת מלח, צרור פטרוזיליה קצוצה, בערך חצי כוס קמח. ערבבתי היטב ובידיים רטובות יצרתי קציצות. טיגנתי בשמן חם, כמה דקות מכל צד עד שהשחים והאמת שתוך כמה דקות הצלחת היתה ריקה.
אפשר לעשות את הקציצות ישר, בלי לעבור את הדרך שאני עברתי.