לקראת השבת הראשונה שלאחר חג הפסח, נוהגים בבתי ישראל לאפות חלה בצורת מפתח. מנהג זה ידוע כסגולה לפרנסה טובה.
בספר "טעמי המנהגים", מוזכר מנהג זה. שם כתוב הרמז על עניין תפילה לפרנסה. ידוע כי מפתח הפרנסה נמצא בידיו של הקדוש ברוך הוא, שבכוחו להוריד עבורנו שפע עצום ובלתי פוסק.
בתאריך זה, יותר מבכל יום, אנו מתפללים שנזכה לפרנסה טובה בשפע וברווח, ולא נזדקק לידי בשר ודם.
חלת מפתח נעשית בדרכים שונות, איש איש כפי רצונו ויצירתיותו. ישנם אנשים שנוהגים להטביע מפתח אמיתי בתוך החלה, או מעלה החלה (לא לשכוח לחטא אותו היטב).
מדי שנה אני רואה תמונות של חלות מפתח, שאלו שהכינו אותן מתעצבים מכך שאינם מספיק מוכשרים כדי להוציא תחת ידיהם צורה "מושלמת". אני כאן כדי לעודד ולומר: הקב"ה אינו בודק את את החלות לפי כישורי ההכנה שלנו, אלא מסתכל על עומק הכוונה ועל התפילה. אז תהיו גאים במפתח שלכם ובעיקר בתפילה ובכוונה העומדת מאחוריה.
ושנזכה לכל הישועות!
מתכון לחלות
אני נותנת כאן מתכון לפי ק"ג אחד ואם אתן מכינות יותר, לצורך הפרשת חלה, כמובן שינוי הכמויות בהתאם. בנוסף, אם אתן משתמשות בקמח כוסמין, או מלא, ייתכן ותצטרכו תוספת מים.