שיתוף
תגובות
עולמות » לא תרצו להפסיק להכין אותו: טארט סמורס'
טארט סמורס' | צילום: הדר אוחנה
מתכון
כשהבת שלי ביקשה להכין סמורס', חשבתי שהיא עובדת עלי עם המצאה מוזרה • עד שראיתי את המתכון של הדר אוחנה בבלוג 'הדרושקה' וגיליתי שמדובר במשהו אמתי וממש טעים
תגיות:
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

טארט סמורס' הוא אמריקאי במקור אך עשה עליה יפה לישראל. בסיס של פירורי ביסקוויטים, בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים – ומעל הכל מרשמלו בגריל.

בגדול סמורס' זה שילוב של ביסקוויט, שוקולד ומרנג (מרשמלו), כך שתמיד אפשר לשחק עם השילוב. לדוגמא: תכינו סנדוויץ' של שתי עוגיות פתיבר עם שתי קוביות שוקולד מריר  ומרשמלו אחד – תעטפו אותו בנייר כסף ושימו על המנגל… 

אין דגשים מיוחדים.. הכי קל שיש, והכי טעים שיש! 

טארט בקוטר 24 

מצרכים

לבסיס

160 גרם עוגיות פתיבר וניל - 20 יחידות
100 גרם חמאה מומסת
30 גרם סוכר חום כהה - 2 כפות

לבראוניז

150 גרם שוקולד מריר
60 גרם שמן - 1/4 כוס ועוד כף
3 ביצים L
150 גרם סוכר - 3/4 כוס
120 גרם קמח - 1 כוס פחות 2 כפות
30 גרם קקאו - 3 כפות
קורט מלח
80 גרם חמאת בוטנים - 3 כפות גדושות

לקישוט

25-30 יחידות מרשמלו

אופן ההכנה

1
נחמם תנור ל170 מעלות

לבסיס

1
במעבד מזון נעבד את עוגיות הפתיבר וסוכר עד לקבלת פירורים דקים, נוסיף את החמאה המומסת ונאחד
2
נהדק היטב את הפירורים לתבנית פאי

בראוניז

1
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה נקציף את הביצים והסוכר לקצף תפוח
2
במקביל נמיס בפולסים במיקרוגל את השוקולד המריר, נוסיף אליו את השמן ונערבב
3
נאחד את תערובת השוקולד לקצף הביצים
4
ננפה את הקמח והקקאו לתערובת, נוסיף את המלח ונערבב עד לאיחוד
5
על בסיס הפאי נניח כפיות של חמאת בוטנים, ומעליהם נשטח את תערובת הבראוניז
6
נאפה את הטארט למשך 18-20 דקות
7
נחמם את התנור למצב של גריל, ובינתיים
8
נחתוך את המרשמלו לחצאים, ונסדר על הטארט כשהצד הדביק שלהם כלפי מטה
9
נאפה למשך 2 דקות בדיוק עד שהמרשמלו שחומים

מומלץ לחתוך את הטארט עם סכין טבולה במים רותחים

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
חכמה אמיתית היא לדעת שאתה לא יודע כלום...

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים