כולנו נתקלים בנקודות השחורות המעטרות את הלחמים, הבייגל במאפיות וממלאים את אוזני ההמן בפורים, אך מעט מאיתו אכן מודעים לטיבו של ה'פרג' ועד כמה מדובר בתוסף חשוב ובריא, על אף מראהו הזניח משהו.
הפרג הוא סוג צמח שממנו קיימים כ-120 מינים, כאשר רק מיעוט מהם (9) גדלים בישראל. שמו של הפרג נקשר לעיתים גם בהקשרים לאו דווקא מלבבים, שכן מצמח הפרג מפיקים גם אופיום, מורפין, הרואין ותרופות נוספות.
אך כאשר צורכים אותו באופן טבעי ומשוכל, חשוב לדעת כי הפרג מכיל תכונות בריאותיות חשובות למרכיבים התזונתיים שלנו.
1. סידן יותר מחלב – פרג עשיר בסידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ וברזל. ב-100 גרם פרג יש 1,500 מ"ג סידן, פי 15 יותר סידן ממוצרי חלב. בנוסף ,מכיל הפרג ויטמין B לצד נוגדי חמצון נחוצים.
2. משכך כאבים – צמח הפרג מכיל שורה של תרכובות מרגיעות המשמשות להפקת מורפין ותרופות לשיכוך כאבים, הרגעה ושינה. אלקלואידים אלה (רוב האלקלואידים מיוצרים כמטבוליטים משניים בצמחים) קיימים בדרך כלל בשרף הפרג ולא בזרעים, כך שאין ממה לחשוש.
3. מנמיך את הסיכון למחלות לב – שמן הפרג עשיר במיוחד בשומנים בלתי רוויים ורב-בלתי-רוויים, מה שעשוי להועיל במיוחד ללב ולעור. לצד זאת, הפרג מכיל כמות גבוה של 'חומצה לינולאית' המסייעת להורדת כולסטרול ומניעת מחלות כלי דם.
4. מסייע למערכת העיכול ולתחושת שובע – הסיבים התזונתיים שמכיל הפרג, מסייעים לפעילות סדירה של המעיים ומערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע לזמן רב יותר וירידה במשקל.
5. איכות שינה – הרכיבים המרגיעים שבפרג מסייעים לשיפור ואיכות השינה. שילוב של פרג בכוס תה לפני השינה מומלץ בחום לאלה שמתקשים להירדם.