שיתוף
תגובות
אוכל » קיש בטטה וגבינות עיזים
קיש בטטה וגבינות עיזים | צילום: קובי אדרי
גרסה מושלמת
קיש בטטה יפהפה וטעים במיוחד עם גבינות עיזים וחמאת עיזים חלומית וכל הטוב הזה בגרסה מיוחדת
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

לבצק הפריך

100 גרם חמאת עיזים טבעית
100 גרם חמאת עיזים שום שמיר
280 גרם קמח
2 ביצים
2 כפות מים

למלית הרויאל

150 גרם פטה עיזים מעודנת
גליל מה עז
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
4 בטטות (כדאי שיהיו בקוטר של גליל המה עז)
1 ביצה
ענפי רוזמרין
מלח ופלפל לתיבול

אופן ההכנה

תבנית פאי פריקה בקוטר 30 ס"מ

מכינים את הבצק

1
מכניסים למעבד מזון את חמאות העיזים, הביצים, הקמח והמים ומעבדים כ-2 דקות עד לקבלת בצק פירורים.
2
מוציאים את המסה ממעבד המזון ולשים ידנית עד לאיחוד של הבצק.
3
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך כשעתיים.
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים אותו בעזרת 2 ניירות אפייה, כדאי לפתוח אותו בגודל מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
5
הופכים את הבצק על התבנית ונפטרים מהשוליים.
6
יוצרים חורים על הבצק באמצעות מזלג, מרפדים אותו מעל עם נייר אפייה ולצורך משקל מניחים עליו קטניות מכל סוג.
7
מכניסים לתנור למשך 15 דקות על 180 מעלות.

מכינים את מלית הרויאל

1
מערבבים בקערה את פטת העיזים, השמנת, הביצה והקמח לכדי איחוד.
2
מכניסים 2 בטטות למיקרוגל למשך 5 דקות. ולאחר מכן חותכים אותן לקוביות מרושלות ומניחים בצד.
3
את 2 הבטטות הנוספות פורסים דק במנדולניה ומניחים בצד.

מרכיבים את המנה

1
מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים עליו את קוביות הבטטה. מעל הכל שופכים את מלית הרויאל.
2
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים עלי רוזמרין מעל.
3
מעל הכל מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבטטה והמה עז בשתי וערב לאורך כל הפאי בצורה מעגלית.
4
מפזרים מעט עלי רוזמרין ומורחים מעט שמנת מתוקה מעל הבטטה.
5
אופים בתנור למשך כ-40 דקות על 180 מעלות.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הישג ענק הוא להגיב באותה צורה גם כאשר מנצחים וגם כאשר מפסידים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים