שיתוף
תגובות
אוכל » פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות | צילום: נמרוד סונדרס
פשטידה טבעונית חלומית
מתכון חגיגי ומיוחד לפשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות. הפשטידה קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס, גבינה מלוחה ובסגנון פרמז'ן טבעוניות, טעימה להפליא ומתאימה לחג
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

המתכון בשיתוף: חברת משומשו והשפית נדיה אליס

מצרכים

מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

1 חבילת בצק פילאס
1 גבינה טבעונית מלוחה
1 פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן
1 חבילת טופו
1 ברוקולי טרי
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום טרי קצוץ
½ כפית מלח

לסלט:

1 חבילה מיקס עלי בייבי
5 עגבניות שרי
3-4 צנוניות
צרור עירית קצוצה
1 מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
½ כפית חרדל דיז'ון
¼ כפית מלח

אופן ההכנה

1
במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בקערה מערבבים את הטופו יחד עם המלחה קלה והגבינות הטבעוניות. מכניסים למקרר.
2
מכינים את הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים.
3
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ. מוסיפים את הברוקולי, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה.
4
מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים.
5
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב. מניחים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים. מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות.
6
מוזגים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק. מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב ומברישים אותם עם מעט שמן זית.
7
מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 200 מעלות ואופים למשך 30 דקות.

להכנת הסלט:

1
בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי. מערבבים בקערה את החרדל עם מיץ מחצי לימון, שמן זית, רבע כפית מלח ועירית קצוצה. מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט ומגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
נעריך את הרגע הזה, לפני שהוא הופך לזיכרון

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים