שיתוף
תגובות
אוכל » סלט פסטה: סלקים צלויים גבינה כחולה ואגוזים
סלט פסטה, סלקים צלויים וגבינה כחולה | צילום: רונן מנגן
מתכון שיגנוב את ההצגה
למי שרוצה לפתוח את חג שבועות בארוחה מרשימה, המאפיינת את חג הביכורים, מומלץ להתחיל עם סלט ייחודי, המשלב טעמים שונים ונותן כבוד לגבינות, לירוקת ולפסטות
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מתכון שמשלב פסטה קצרה, פלחי סלקים צלויים בתנור, גבינה כחולה פיקנטית, עם בזיליקום בוויניגרט ואגוזי פקאן.


המתכון בשיתוף: חברת ברילה 

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות

½ פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן, מצוננת לטמפרטורת החדר
2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף
8 אספרגוסים בשרניים
100 גרם גבינה כחולה טובה
4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
⅔ כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן עליי בזיליקום
חופן עליי רוקט

אופן ההכנה

1
צולים את הסלקים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-45 דקות/שעה. מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה. חותכים לפלחים ומצננים.
2
מערבבים שמן אגוזים, חומץ בלסמי מלח ופלפל, ומתבלים מעט את הסלקים. את יתרת הרוטב שומרים בצד.
3
קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן, כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").
4
מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד. מסננים ומצננים.
5
מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים, מתבלים. אחרונים חביבים מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם לא נשנה כיוון, סביר להניח שנגיע לאן שאנו הולכים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים