שיתוף
תגובות
אוכל » מרק שעועית עשיר ומלא בטעמים
מרק שעועית עשיר | צילום: אמיר מנחם
לימי החורף הקרים
לא צריך להתאמץ בשביל  להכין בבית מרק עשיר ומלא בטעמים | השף הראשי של קפה גרג אלעד אמסלם מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מתכון מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים, שהוא מרק מתפריט חורף 2023 של רשת גרג,  שניתן להכין גם בבית.

חורף חם וטעים ! 

מצרכים

מרק שעועית לבנה

1 ק"ג שעועית לבנה – ( את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול )
שמן קנולה\סויה – 100 גרם
בצל לבן קוביות – 250 גרם
שום פרוס – 50 גרם
סלרי גבעול קצוץ – 100 גרם
גזר קוביות – 250 גרם
גמבה אדומה קוביות – 100 גרם
קוביות תפו״א – 250 גרם
כרוב לבן פרוס – 250 גרם
נפוליטנה – 500 גרם
פרסייד – כף
מים – 4 ליטר
מלח – 30 גרם
סילן – 30 גרם
פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)
בצל ירוק – 50 גרם (חופן)

אופן ההכנה

1
את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט
2
מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש
3
מטגנים את הבצל והשום, פרסייד
4
מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה ומטגנים עוד כמה דקות
5
מוסיפים את הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה
6
מוסיפים את המים ומרתיחים
7
מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב ומרתיחים שוב
8
מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר)
9
מורידים עם מצקת, את הקצף מעל המרק
10
מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק ומערבבים
11
מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית
12
מומלץ להגיש עם בצל ירוק
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים