היום (רביעי) צוין ברחבי העולם יום ללא עישון, שנועד לעודד 24 שעות של התנזרות מכל צורות העישון. בנוסף יום זה משמש להעלאת המודעות להשפעות הבריאותיות של העישון, שגורמות כיום ליותר מ-7 מיליון מקרי מוות בכל שנה ברחבי העולם, שמתוכם כ-890,000 הם תוצאה של חשיפה של אנשים לעישון פסיבי.
על פי נתוני משרד הבריאות, שיעור המעשנים בישראל עומד על כ-20%. שיעור העישון בקרב גברים עומד על כ-25.6% והוא גבוה מהממוצע במדינות האיחוד האירופי, העומד על 22.5%, ושיעור העישון בקרב נשים עומד על כ-14.8% וגם הוא גבוה מהממוצע במדינות האיחוד האירופי העומד על 13.9%.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
הנזק שנגרם למשק כתוצאה מהתמודדות עם תחלואת העישון, עומד על מיליארדי שקלים. לאחרונה בוצע סקר עדכני על ידי חברת עוקץ מערכות שעוסקת באספקת פתרונות ממוחשבים בתחום כוח האדם. הסקר נערך בקרב 10 חברות, שמעסיקות 3,459 עובדים, מתוכן 742 מעשנים. הסקר בדק כמה עולה הפסקת עישון למעסיקים. מהנתונים עולה כי מעשן נוטל בממוצע 4 הפסקות עישון ביום, כאשר משך זמן הממוצע שהוא מבזבז לצורך כך עומד על כ-8.45 דקות. המשמעות היא שהעובד מבזבז כ-33.8 דקות במשמרת לצורכי עישון.
בחישוב שעתי במשרה של 5 ימי עבודה בשבוע, יוצא כי מדובר על היעדרות בפרק זמן של 169 דקות, או במילים אחרות: 2.81 שעות. במונחים חודשיים, מדובר ב-11.2 שעות וכאשר מדובר על תקופה בת שנה (312 ימי עבודה, על פי נתוני ביטוח לאומי), התוצאה משמעותית. 4.5 ימים בשנה. וזה כאמור, פרק הזמן שמבזבז עובד אחד בלבד.
בחברת עוקץ מערכות מציינים כי מעסיק אינו מחויב לאפשר לעובד לצאת להפסקות עישון, מעבר לנדרש על פי חוק שעות העבודה והמנוחה. במסגרת החוק, נקבע כי ביום עבודה של 6 שעות ומעלה תופסק העבודה למנוחה של שלושת רבעי שעה לפחות, כולל הפסקה רצופה של חצי שעה ביום.
חיים מולכו, מנכ"ל חברת עוקץ מערכות מציין, כי הנזק שנגרם למעסיק מעובד שמעשן כפול: "לעובד משולם שכר על הפסקות העישון בגובה של כ-4,500 שקלים, על אף שלא עבד באופן מלא. לכך יש להוסיף את הפגיעה בפריון העבודה".
תגובה אחת
כל כך מוטה ולא נכון.
הפסקת סיגריה היא ערובה לכך שהעובד יהיה יעיל לפניה ולאחריה, כך שיתכן שהיא אפילו מועילה, לריכוז המאמץ של העובד עקב בטחונו בהפסקה. ולאו דווקא עבור סיגריה, אלא אף כל הפסקה קצרה אחרת תועיל לריכוז מאמץ מצד העובד בכל הזמן הנותר.