שיתוף
תגובות
חדשות » פוליטי » מדיני » ועדה של האו"ם תבחן "פשעים" במבצע בעזה
צביעות אנטישמית
מדובר בהצעה שנוסחה על ידי הפלסטינים ואינה כוללת שום התייחסות לירי הרקטות. 24 מדינות, וביניהן סין, סודאן ובחריין, תמכו בהצעה. משרד החוץ: "לא נשתף פעולה"
תקיפה בעזה | צילום: שאטרסטוק. Nick_ Raille_07

מועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה הערב (חמישי) לפתוח בחקירה בנושא "הפשעים" שבוצעו במהלך מבצע 11 ימי הלחימה במבצע "שומר החומות", בין ישראל לארגון הטרור חמאס ברצועת עזה. 24 מדינות תמכו בהחלטה, תשע התנגדו ו-14 נמנעו.

בחריין וסודן, שחתמו על הסכמי נורמליזציה עם ישראל, היו מאלו שהצביעו בעד ועדת חקירה. בנוסף תמכו בהקמת הוועדה גם ארגנטינה, ארמניה, בנגלדש, בוליביה, בורקינה פאסו, סין, חוף השנהב, קובה, אריתריאה, גאבון, אינדונזיה, לוב, מאוריטיניה, מקסיקו, נמיביה, פקיסטן, הפיליפינים, רוסיה, סנגל, סומליה, סנגל, אוזבקיסטן וונצואלה.

המדינות שהתנגדו להקמת ועדת חקירה הן אוסטריה, בולגריה, קמרון, צ'כיה, גרמניה, מלאווי, איי מרשל, בריטניה, אורוגוואי. הנמנעות: איי הבהאמה, ברזיל, דנמרק, פיג'י, צרפת, הודו, איטליה, יפן, נפאל, הולנד, פולין, דרום קוריאה, טוגו ואוקראינה.

ההחלטה הייתה למעשה אימוץ של נוסח שאותו הביאו בפני המועצה חברי המשלחת הפלסטינית והארגון לשיתוף פעולה אסלאמי ולכן תתמקד רק ב"פשעים" לכאורה שביצעה ישראל. עם זאת, לא ברור אילו צעדים יכולה הוועדה לנקוט שכן אין מדובר בהחלטה של מועצת הביטחון.

בארצות הברית גינו את הצעד וכינו אותו "החלטה מצערת שעלולה לפגוע בהתקדמות האחרונה שהושגה באזור".

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "ישראל דוחה בשאט נפש את ההחלטה שאומצה היום ע״י המועצה לזכויות אדם, גוף צבוע בעל רוב אנטי ישראלי מובנה. ההחלטה אינה כוללת כל התייחסות לארגון הטרור חמאס והמתעלמת לחלוטין מירי של 4300 טילים אזרחי ישראל והיא כתם מוסרי על הקהילה הבינלאומית והאו"ם".

"צה"ל פועל על פי הדין הבינלאומי בהגנה על אזרחי מדינת ישראל מפני ההתקפות חסרות האבחנה של החמאס. ארגון הטרור חמאס מבצע פשע מלחמה כפול כאשר הוא יורה מתוך אוכלוסייה אזרחית בתוך עזה על עבר אזרחי ישראל. ההחלטה של המועצה לזכויות אדם מתעלמת מכך לחלוטין".

שר בחוץ, גבי אשכנזי, בטוויטר: "אנו דוחים בשאט נפש את ההחלטה של המועצה לזכויות האדם. ההחלטה מתעלמת לחלוטין מהתקפות חמאס והיא כתם מוסרי המצביע על צביעות ועצימת עיניים בקרב המדינות החברות במועצה. הפעילות המתמשכת של הפלסטינים נגדנו מהווה מכשול ומרחיקה כל אפשרות של צעדים בוני אמון. זו אינה הדרך להשגת יציבות באיזור".

ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ההחלטה המבישה שהתקבלה היום היא דוגמה נוספת לאובססיה האנטי-ישראלית הבוטה של מועצת זכויות האדם של האו"ם. פעם נוספת, רוב אוטומטי בלתי מוסרי במועצה -מטהר ארגון טרור שחותר לרצח עם, ארגון שיורה בכוונה תחילה לעבר אזרחים ישראלים, תוך שהוא משתמש באזרחי עזה כמגן אנושי. באותו הזמן, המועצה מציגה ״כצד האשם״ דמוקרטיה הפועלת באופן לגיטימי כדי להגן על אזרחיה מאלפי רקטות שנורות ללא הבחנה. הביזיון הזה הופך את החוק הבינלאומי מושא ללעג ומעודד טרוריסטים מסביב לעולם".

שר הביטחון גנץ בתגובה להחלטת מועצת זכויות האדם: "החלטת מועצת זכויות האדם של האו"ם שומטת כל לגיטימציה להמשך קיומה. מעולם לא היה צבא שניהל מבצע כל כך מורכב עם פגיעה כה מינימלית בבלתי מעורבים מול אויב שהפך את הבתים, המרפאות ורחובות עזה – לזירת לחימה. אין כל ספק- ראשי החמאס הם פושעי מלחמה נתעבים, וכל מדינה שוחרת שלום צריכה לדאוג לשים את ידייה על ראשי החמאס שידיהם מגואלות בדם. צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם- וימשיך לבצע את משימתו להגן על אזרחי ישראל תוך גיבוי מלא".

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין התייחס הערב להחלטת המועצה לזכויות אדם ואמר: "עולם הפוך ראינו. במקום שנשמע קריאה ברורה של העולם החופשי כנגד ארגון הטרור חמאס והעומדים בראשו, המהווים פושעי מלחמה מובהקים, מקבלת המועצה החלטה חסרת פשר כנגד אזרחי ישראל אשר עמדו מול ירי פושע של אלפי טילים לעבר אוכלוסיה חפה מפשע. גם לאחר החלטות מוטות ובלתי מתקבלות על הדעת שכאלה, תמשיך ישראל להיות מחויבת תמיד ולפני הכל לבטחון אזרחיה ולהבטחת שלומם".

שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן תקף את ההחלטה "האנטישמית שקיבלה מועצת זכויות האדם. זו החלטה מבישה ובזויה המונעת משנאה ועיוות מוסרי והתקבלה על ידי רוב המורכב ממדינות שבחלקן המשטרים האכזריים בעולם. המועצה קבעה את תוצאות החקירה עוד לפני תחילתה. ההתעלמות מירי הרקטות לעבר אזרחי ישראל והשוואת מדינה דמוקרטית לארגון טרור – מחזקת את חמאס ומהווה תמיכה בטרור בכל העולם. זוהי חרפה על פני חברי המועצה".

ארדן גינה את חוסר הסימטריה לטענתו ביחס המועצה למדינות אחרות. "במקום לעסוק בהפרות זכויות אדם אמיתיות ברחבי העולם, כמו בסוריה ואיראן, המועצה בוחרת שוב ושוב להתמקד בישראל. מאז הקמתה, המועצה קיימה 30 מושבים מיוחדים, מתוכם 9 התמקדו רק בישראל. ההתמקדות האובססיבית במדינה היהודית היחידה בעולם מוכיחה כי המועצה פועלת משיקולים פוליטיים ואנטישמיים ומתוך הטייה ברורה נגד ישראל".

"מטרתה האמיתית של ועדת בדיקה היא הלבנת פשעי ארגון הטרור חמאס והפללת ישראל על פעילותה להגנה על אזרחיה. ישראל לא תשתף פעולה עם חקירה שכזו ותמשיך להגן על עצמה מפני גופים מוטים פוליטית המנסים לפגוע בלגיטימציה של פעילות חוקית ומוצדקת. ישראל מודה למדינות במועצת זכויות אדם שלא תמכו בהחלטה שערורייתית זו", לשון התגובה.

בתוך כך, שגריר ישראל לארה"ב ולאו"ם, גלעד ארדן, שלח היום מכתב תלונה רשמי למועצת הביטחון ולמזכ"ל האו"ם ובו דרש לגנות בחריפות את ירי הרקטות של חיזבאללה מלבנון לישראל במהלך מבצע "שומר החומות", אשר מהווה הפרה של החלטת 1701 של מועצת הביטחון. המכתב הופץ לחברות המועצה לקראת הדיון שמתקיים היום (חמישי) על המצב באזור ביוזמת סין, נשיאת המועצה התורנית.

במכתבו הדגיש השגריר כי חלה עלייה חסרת תקדים בהתקפות הטרור של חיזבאללה נגד ישראל ובחומרתן, אשר מהוות גם הפרות של החלטה 1701, ועלולות להוביל לאיום על יציבות האזור. בין ההפרות שמציין השגריר – ירי הרקטות לישראל, הסתננות לשטח ישראל, חבלה של תשתיות הגנה ישראליות מדרום לקו הכחול, הצתת שמורות טבע ישראליות, שיגור כלי טיס בלתי מאויש לישראל.  

השגריר ארדן: "כל ההפרות הללו מוכיחות שוב את נוכחותו של חיזבאללה בדרום לבנון ובאזור הפעילות של כוח יוניפי"ל. ההתקפות האלו, לצד המצב בלבנון, מהווים איום על ישראל ואזרחיה, על תושבי לבנון ועל יציבות האזור. כמו כן, הרקטות ששוגרו מוכיחות שוב את טענתה החוזרת של ישראל על קיומו של נשק בלתי מורשה באזור פעילות יוניפי"ל".

השגריר ארדן הוסיף: "ישראל רואה בממשלת לבנון כאחראית לכל התקפה היוצאת משטחה ומצפה שכוח יוניפי"ל ימלא את המנדט שלו באופן יעיל, לאור חובתו למנוע מדרום לבנון להפוך לשטח המנוצל להתקפות טרור נגד ישראל. ישראל לא תקבל כל הפרה של ריבונותה ותנקוט בכל האמצעים הדרושים להגן על אזרחיה".

"אני קורא למועצת הביטחון לגנות את ההפרות הקשות הללו ולדרוש מכוח יוניפי"ל וממשלת לבנון לנקוט בצעדים מיידים כדי למנוע הפרות נוספות של החלטה 1701 על ידי חיזבאללה", סיכם השגריר ארדן. השגריר ארדן דרש במכתבו כי ירי הרקטות לישראל יצויינו בדו"ח מזכ"ל האו"ם בנושא החלטת 1701 וקרא ליוניפי"ל להשלים את חקירת האירועים האחרונים בדרום לבנון.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מי שלא מרוצה מהיחס שהוא מקבל, שיבדוק איזה יחס הוא נותן

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים