אם חשבתן שחוש המישוש מועיל בקניון רק לעיוורים, מסתבר שטעיתן: בפרק החמישי של סדרת הרשת 'ביוטי פלוס' חושפת שולמית פוברסקי מ'פאות שולמית' את הסודות שידריכו אתכן בתהליך לרכישת הפאה היוקרתית החדשה שלכן
את לקראת רכישת פאה חדשה? מזל טוב. אבל איך תוודאי שלא תרכשי פאת קש?, שולמית פוברסקי, הבעלים של סלון היוקרה 'פאות שולמית', מתארחת בסדרת הרשת 'ביוטי פלוס' ומרכזת מגוון טיפים לרכישה מוצלחת.
"הלקוחה הקטנה, הרגילה, שרוצה לקנות פאה, לא מבינה שום דבר בשיער והתעשייה דורשת ממנה להאמין למה שהיא רואה", מסבירה שולמית את המצב הקיים. אחת השיטות המקובלות לזיהוי איכות שיער היא באמצעות מגע, מסבירה שולמית. "מגע זה הרבה. אנחנו יכולות להגיע לתוצאה ראשונית של בדיקת איכות השיער באמצעות מגע רך ונעים".
כך לדוגמה, ממליצה שולמית לבדוק את זרימת השיער באמצעות העברת היד בתוך קבוצת שיער ולבדוק אם התנועה חלקה וזורמת, והאם השיער חוזר בקלילות למקומו.
בנוסף, ממליצה שולמית לבדוק בזמן המישוש גם את מה שהיא מגדירה קשקשת. "אם השיער איכותי לא יהיו פיצולים, מעין עיצוריות לאורך השיער", היא מסבירה. את בדיקת הקשקשת תוכלי לערוך באמצעות העברת כפות אצבעותייך על קבוצת שיער קטנה.
פרמטר נוסף לבדיקת איכות שיער הפאה הוא הצבע. "בשיער טבעי השורש תמיד מעט כהה יותר מהקצה", מסבירה שולמית. הביטי טוב על השיער והשווי בין שורש השיער לבין הקצוות.
"כמובן שצריך לחפוף את הפאה ולראות איך היא מתנהגת אחרי חפיפה", מוסיפה שולמית. "בדרך כלל אחרי הייצור, כשפאה מגיעה מהמכונות, אנחנו דבר ראשון חופפים אותה כדי לראות שהיא באמת בסדר".