שיתוף
תגובות
חדשות » פוליטי » שי ניצן: "פיצול היועמ"ש זו סיסמה"
הפרקליט לשעבר
בנוגע לחיכוכים בין מתנחלים לפלסטינים והכנס שנערך בנושא בכנסת, אמר: מופרך בעליל שאמרו תנו לנו נשק ונחסל את הבעיה. לא צריך להכתים את כל המתנחלים
שי ניצן | צילום: כנס דגן לביטחון ואסטרטגיה במכללה האקדמית נתניה

בכנס ביטחון לאומי ודמוקרטיה שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה אתמול, אמר עו"ד שי ניצן, לשעבר פרקליט המדינה והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה לתפקידים מיוחדים, בנוגע לפיצול היועמ"ש: "היועמ"ש הוא אדם אחד אבל הוא גם מערכת שלמה, וכמוהו גם פרקליט המדינה".

"שניהם מתעסקים בענייני ביטחון, וגם בפרקליטות יש עשרות אם לא מאות שמתעסקים בזה. פיצול היועמ"ש זו סיסמה שלא יודעים מה מאחוריה. אומרים 'כל הפלילי יילקח מהיועץ וכל המנהלי יישאר אצלו, אבל יילקח מהפרקליטות'. מי ששוקל ברצינות לעשות שינויים בחלוקת הסמכויות בין היועץ לפרקליט צריך לדעת שזה דבר מאוד קשה ליישום".

"אם לצורך הדיון, הפרקליטות לא תעסוק יותר בעניינים מנהליים – זה לא רק מחלקת הבג"צים שמונה 30 וכמה פרקליטים. יש היום בכל פרקליטות מחוז לפעמים עשרות פרקליטים שעוסקים בזה אז למי הם יוכפפו? אלו שינויים דרמטיים, ולכן השיח עד היום היה ממעוף הציפור".

"אם רוצים ברצינות לשקול שינויים צריך לשבת וללמוד את הנושא, תמיד אפשר לשנות ויש נימוקים טובים לשנות ברמה כזו או אחרת, לא בטוח שהשינוי הדרמטי שרוצים, אבל אולי שינוי חלקי, ונעסוק בזה בעתיד, גם ברמה האישית".

עוד אמר פרקליט המדינה לשעבר, בנוגע לחיכוך בין מתנחלים, האוכלוסייה הפלסטינית וחיילי צה"ל שבתווך, כי "קראתי שעשו כנס על 'אלימות מתנחלים' ומישהו אמר תתנו לנו נשק ונחסל את הבעיה. בעיניי זה דבר נורא שגורם נזק. זה מופרך בעליל, וגם זה לא אלימות מתנחלים. אלו קבוצות קטנות, ולא המתנחלים: יש 350-400 אלף מתנחלים, גם השם 'אלימות מתנחלים' מעצבן".

לדבריו, אם מתרחשים דברים, חיילי צה"ל חייבים לפעול, גם אם זה לא נוח ולא נעים לצבא. זהו נושא מאוד בעייתי ובהחלט צריך לתת עליו את הדעת, אבל לא להכתים את כל המתנחלים בשטחים.

באשר לסוגית מעורבות השב"כ בפשיעה בחברה הערבית, הוסיף ניצן: "השב"כ הוא ארגון שקיבל כלים מיוחדים ומרחיקי לכת כדי לפעול נגד אויבי המדינה. אם נשתמש בהם במאבק הרגיל בפשיעה אני לא יודע לאן נגיע, ולכן למרות הפיתוי, יש דברים שלא עושים במדינה דמוקרטית לאזרחי המדינה וגם למי שאינו אזרח".

חנן מלצר, נשיא מועצת העיתונות ולשעבר המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, אמר בכנס של המכון הישראלי לדמוקרטיה: "שופטים לא צריכים לנתק עצמם ממה שקורה בחוץ. תמיד הייתי בעד חופש העיתונות, ואני חושב ששופטים צריכים להתעדכן ולהיות ערניים ומעורים למה שקורה, ולהשתדל לא להיות מושפעים".

"כשופטים מקצועיים אנחנו צריכים להתמקד בתיק ובדין. יש חשיבות עצומה לתקשורת, אבל גם ביקורת, אם היא כנה, הוגנת עניינת ולא פייק ניוז, מה שגם יש לאחרונה, היא לגיטימית ולא צריך להתרגש מזה".

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים