שיתוף
תגובות
אוכל » סלט ירקות חיים ומבושלים: עם טופו מוקפץ
סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ | צילום: יח"צ
מתכון חגיגי וקליל
לרגל חג השבועות שבפתח תמר ידין, דיאטנית קלינית, מגישה מתכון קליל וחגיגי לארוחת החג , מתאים גם לטבעוניים, קל להכנה ומקשט כל שולחן
זמן הכנה:
40
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

ערכים תזונתיים (למנה)


קלוריות: 470 קק"ל

חלבון: 7.5 גר'

פחמימה: 14 גר'

שומן: 19 גר'


המתכון בשיתוף: חברת הרבלייף 

מצרכים

מצרכים ל-6 מנות

100 גר' טופו, חתוך לרצועות
בטטה דקה, קלופה ופרוסה לריבועים
מלפפון, חתוך לריבועים
5 עגבניות שרי, פרוסות
רבע בצל סגול, חתוך לריבועים או לפרוסות
3 פטריות פורטבלו, פרוסות
כף צנוברים קלויים
2 עלי בזיליקום, לקישוט
5 כפות שמן זית
רבע כוס טחינה גולמית
כפית סילאן
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים

אופן ההכנה

1
לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה. להקפיץ את הטופו עד שייצלה במלואו, משני צידיו. להוציא ולהמתין שיצטנן.
2
במקביל, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה. לתבל במלח, פלפל וכף שמן זית ולאפות עד לריכוך, למשך 15 דקות.
3
במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.
4
להכנת הרוטב ערבבו: מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.
5
ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.
6
ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
התקשורת, כמו אש, היא משרת נהדר, אך אדון נורא
(ג'יימס פנימור קופר)

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים