שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון אביבי: סלט קממבר וסלק אדום
מתכון סלט קממבר וסלק אדום | צילום: גליה אבירם
הסלט מתוחכם, צבעוני, עשיר, בסגנון ים תיכוני ומתאים לכל אירוח או ארוחה
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

השף הראשי של גרג אלעד אמסלם מציע מתכון להכנת סלט קממבר וסלק אדום, מתפריט אביב קיץ 2023, בהשראת המטבח האיטלקי .

מתכון סלט קממבר וסלק אדום מהתפריט החדש של גרג | צילום: דוד מויאל

מצרכים

מיקס של חסה סלנובה + חסה ערבית + חסה לליק שטופות
2 סלקים
גבינת קממבר אחד
כף סוכר חום
זוקיני אחד
תפוח ירוק – גרנד סמית 1
חופן פיסטוק גרוס
רוטב ויניגרט ביתי - אופציה נוספת קנוי

להכנת הויניגרט הביתי

ויניגרט וניל ופרג
50 גרם חרדל דיג׳ון חלק
5 גרם תמצית וניל
5 גרם פרג
50 גרם חומץ בלסמי לבן
3 גרם שום
100 גרם שמן סויה
70 גרם שמן זית
80 גרם סילאן
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה

הוראות להכנת הסלט

1
חותכים את החסות גס ומניחים בקערה
2
אופציה 1: 2 סלקים צלויים 180 מעלות על מגש עם מלח גס במשך שעה, להוציא לקלף ולחתוך לקוביות.
3
אופציה 2: שיטה קלה יותר, לוקחים את הסלקים של הוואקום וחותכים אותם לרבעים ומניחים על החסות.
4
לוקחים זוקיני שוטפים אותו קולפים אותו מהקליפה ועם מקלף מקלפים רצועות זוקיני כמה שאוהבים.
5
חותכים חצי תפוח לגפרורים או לפרוסות דקות.
6
לאחר מכן מחממים תנור 250 מעלות , לוקחים את גבינת הקממבר שמים על מגש עם נייר אפייה, מפזירים מעל שכבה דקה של סוכר חום ומכניסים לדקה שתיים עלמנת לקבל קירמול מעל.
7
במידה ויש ברנר ניתן לשרוף עם ברנר.

הוראות להכנת הויניגרט הביתי

1
מעבירים את כל המוצרים לבלנדר הביתי מלבד השמנים, טוחנים היטב ומזלפים את השמן פנימה באיטיות עד קבלת רוטב הומוגני.
2
לאחר מכן מוסיפים את הויניגרט, מפזירים פיסטוק גרוס מערבבים הכל ערבוב גס ומגישים.

בתאבון !

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים