שיתוף
תגובות
אוכל » מאפה במילוי גבינות וטונה: בסגנון איטלקי
מאפה בורקס במילוי גבינות וטונה | צילום: יח"צ ריו מרו
מתכון לחג השבועות
אין כמו מאפה לשולחן חג השבועות, גם טעים, יפה, חגיגי ומשתלב עם הכול | מתכון קל להכנת מאפה בורקס במילוי גבינות וטונה, בסגנון איטלקי
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

200 גר' גבינות (מוצרלה, צהובה)
2 ביצים
קופסת טונה 160 גר'
בצק עלים מופשר
כף שומשום

לציפוי:

1 ביצה טרופה
שומשום לבן/ שחור

אופן ההכנה

1
מחממים את התנור ל-200°.
2
מערבבים יחד בקערה – קוטג', גבינות קשות, ביצה טרופה, מלח ופלפל לפי הטעם.
3
מוסיפים לתערובת הגבינות קופסת טונה ריו מרה מסוננת ומערבבים לאחידות מלאה.
4
חוצים ל- 2 את בצק העלים ופורסים חלק אחד על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל הבצק את התערובת עם הגבינות והטונה. מכסים עם החלק השני של הבצק תוך כדי הידוק הקצוות של הבצק התחתון עם העליון בעזרת מזלג, לסגירה מלאה.
5
מורחים ביצה טרופה על גבי הבצק ומפזרים שומשום בנדיבות.
6
מכניסים לתנור ל 40 דק או עד שהמאפה זהבהב ופריך.

אופציית מלוי נוספת:

1
פורסים חלק ראשון על משטח עבודה גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, שמים חצי מהכמות של תערובת הגבינות והטונה לאורך שורה ובמרחק של כ-2 ס"מ מהקצוות של הבצק. מגלגלים את הבצק לרולדה שבסיומה ניצור צורת ספירלה.
2
מעבירים את ספירלת הבצק בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ועוברים למילוי וגלגול של החצי השני של הבצק.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מי שלא מרוצה מהיחס שהוא מקבל, שיבדוק איזה יחס הוא נותן

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים