שיתוף
תגובות
אוכל » לחם כפרי בסיסי של אודיה אלקובי
לחם כפרי | צילום: גיל אבירם. סטיילינג: שימרית לוי
מגזין טועמיה מגיש
2 כיכרות, שעה ורבע הכנה וממש לא קשה. אודיה אלקובי ומגזין טועמיה מגישים את המתכון המושלם ללחם כפרי בסיסי
זמן הכנה:
70
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

300 גרם קמח שיפון
700 גרם קמח לחם
20 גרם שמרים טריים
700 גרם מים
10 גרם מלח
אופציה-עד 200 גרם תוספות כגון: גרעיני חמניה, דלעת, אגוזי

אופן ההכנה

1
מחממים תנור ל 230 מעלות
2
בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים שמרים טריים ומים, לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש דביק ומעט נוזלי
3
אם בחרתם להוסיף את האגוזים והגרעינים זה הזמן, מכניסים למיקסר ביחד עם העיסה למשך דקה נוספת
4
מחלקים את הבצק ומניחים בתבנית לחם משומנת, להתפחה של שעה לפחות, לאחר ההתפחה מברישים בביצה ומכניסים לאפייה
5
בסוג לחם הזה אופים עם לחות (שמים קערת מים בתחתית התנור)ל-20 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות למשך 15 דקות לאחר מכן מוצאים את הלחם מהתבנית ואופים ללא תבנית למשך 10 דקות
6
זמן אפייה כולל 45 דקות
7
מצננים לפחות שעה לפני הפריסה
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היכולת החשובה בחיים היא היכולת להשתנות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים