כשאתם נכנסים לירקן ומבקשים לבחור סלסלת ענבים, הצעד הראשון שלבטח תעשו הוא לבחור סלסלה מהבסטה, להרים אותו ולבחון את התחתית שלו. יהיו מי שיסירו בעדינות ובחשש את הרשת העוטפת את הסלסלה ויבקשו לזהות באמצעות לחיצה עדינה את רכותו.
השבוע בחרנו לרכז עבורכם את הטיפים שיעזרו לכם לבחור את הענבים הטובים והאיכותיים ביותר, מבלי ליפול בפח.
ראשית, תבחנו את הענף שמחבר את הגרגירים. ככל שהוא ירוק יותר הוא מעיד על טריותו. כמו כן, אם תזהו בתחתית הסלסלה רטיבות, החזירו אותו למקום ובחרו לעצמכם סלסלה אחרת. הימנעו מרכישת ענב מצומק, רטוב ומעופש. העדיפו ענב נפוח ומוצק.
בנוסף, אל תיבהלו מהאבקה הלבנה העוטפת את אשכול הענבים, ככל שנתקלתם בו. מדובר באבקת 'בלום', שתפקידו להגן על הענב מפני ריקבון או לחות יתר. הבלום אמנם לא תמיד נשטף מיד כשמתיזים עליו מים, תלוי בזן הענב, אך אל דאגה, הוא בטוח לאכילה.
אחסון ושטיפה
רכשתם סלסלת ענבים והגעתם הביתה? רצוי לאחסן את הענבים במקרר כשהם יבשים. אחסון ענבים רטובים יזרז את תהליך הריקבון בשל הלחות.
מוטב להסיר ענבים פגומים ומצומקים בטרם האחסון. זכרו, "בשביל תפוח אחד רקוב לזרוק ארגז שלם?". בפעולה זו תשמרו על יתר הענבים שרכשתם ותוכלו ליהנות מהם בהמשך.
יתרונות בענבים
הענבים מכילים הרבה סוכר. 12 ענבים גדולים שווים למנת פרי אשר מכילים לרוב כ-60 קלוריות, או לחילופין, אשכול קטן השוקל 70-80 גרם. זה אמנם נשמע לא הרבה אך כאשר מתרגלים 'לנשנש' ממנו עלולים לפעמים להגזים בצריכת הפרי מבלי משים.
ענבים מכילים מספר רב של ויטמינים ובהם ויטמין C, ויטמין K, תיאמין, ריבופלאבין, ויטמין B6, וגם מינרלים בהם אשלגן, מנגן ונחושת. צריכת כוס אחד של ענבים מכילה רבע מכמות הוויטמין C המומלצת ליום, כמעט 20 אחוזים מצריכת הוויטמין K המומלצת ולפחות 10 אחוזי נחושת.