שבועון החדשות האקונומיסט היוצא לאור בלונדון, דירג את הכלכלות שהפגינו את הביצועים הטובים בעולם בשנת 2022. מדינת ישראל ממוקמת במקום הרביעי ברשימה. לדעת העיתון "במזרח התיכון, ישראל נהנתה מהצלחה בשנת החולפת, על אף הכאוס הפוליטי".
המדד שיקלל חמישה מדדי מאקרו שונים. צמיחה, אינפלציה שנתית, רוחב האינפלציה, שוק המניות והחוב הממשלתי. כפי שנחשף בגלובס, יחס החוב תוצר של ישראל צנח השנה מ-68% לכ-60%. האינפלציה בשנה האחרונה אמנם הגיעה לרמה גבוהה של 5.3%, אך מדובר בכ-50% משיעור התייקרויות המחירים "בעולם העשיר", כפי שציין האקונומיסט.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
במקום הראשון בדירוג זכתה יוון, שאחרי הטלטלות הכלכליות שעברו עליה טרם פרוץ הקורונה, הצליחה השנה לכווץ את שיעור החוב הלאומי ב-16%. במקום השני ממוקמת פורטוגל ולאחריה אירלנד. ישראל כאמור נמצאת במקום הרביעי יחד עם ספרד.
רשימת הכלכלות המצטיינות כללה 34 מדינות, כשבמקום האחרון הייתה אסטוניה. כלכלות גדולות בעולם דורגו במקומות נמוכים יותר. ארצות הברית נמצאת במקום ה-20, עם צמיחה מזערית של 0.2%. גרמניה נמצאת במקום ה-30, עם אינפלציה גבוהה של 10%.
ההשוואה הבין לאומית מצביעה על יתרון בשיעור האינפלציה במדינות שבהן האנרגיה לא מתבססת על גז ונפט הרוסי, כמו ישראל. כך גם ספרד, שרוכשת גז טבעי מאלג'יריה ועושה שימוש באנרגיה סולארית, רשמה עלייה מתונה יחסית של 5.7% במדד המחירים לצרכן, מתחילת השנה עד אוקטובר. מנגד, לטביה, התמודדה עם אינפלציה מטורפת של 20% בשל ההזדקקות שלה לאנרגיה הרוסית.