מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש ירד בחודש מרץ ב-10.7 נקודות לרמה של 34.6 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש פברואר 2009. החודש נרשמה ירידה בכל סעיפי המדד למעט רכיבי מחיר ומלאי חומרי גלם שהצביעו על התרחבות.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, עלה במעט בחודש מרץ ב-0.5 נקודות לרמה של 47.6 נקודות, רמה שעדיין מצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית. העלייה נבעה ברובה המכריע משיפור במדד מנהלי הרכש בסין שעלה לרמה של 50.1 נקודות מ-40.3 נקודות בחודש פברואר. מדד מנהלי הרכש העולמי למעט סין הגיע בחודש מרץ לרמה של 46.6 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש מאי 2009.
לדברי כלכלני בנק הפועלים, "הפגיעה בענפי התעשייה היא פחותה ביחס לענפי השירותים, אך היא עדיין גדולה. אופציית העבודה מהבית פחות רלוונטית בתעשייה למעט היי-טק אולי, ושיעור המגיעים לעבודה בתעשייה גבוה יותר מזה של שאר ענפי המשק".
עוד ציינו כלכלני הפועלים, כי"ניכרת שונות גדולה בין המפעלים: אלו שעוסקים בייצור מזון ותרופות לדוגמה, פעילותם כמעט ולא נפגעה. מנגד, חברות שתוצרתן מיועדת ליצוא ניצבות עתה בפני אי-ודאות גדולה. הכלכלה העולמית צפויה להתכווץ השנה ב-3%, וזה צפוי לפגוע בביקושים למוצרי תעשייה המיועדים לצריכה פרטית ולהשקעות, ובכלל זה גם למוצרי טכנולוגיה".