שיתוף
תגובות
עולמות » כך מכינים אטריות ביצים למרק של פסח
אטריות ביצים | צילום: שיפי חריטן
אחת ולתמיד
שנים אחרי שהתחלתי לחגוג פסח מחוץ לבית ניסיתי להבין איך זה שלא אצל כולם האטריות נראות כמו אצל סבתא • נראה לי שהבנתי מה הסוד
תגיות: ,
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

שוחחתי על חג הפסח עם הרבה מאוד אנשים בחיי. רובם ככולם מבהירים באופן בולט, כי לחג הפסח יש סממנים של בית, שקשה מאוד להתנתק מהם. הרבה אנשים מבוגרים מתגעגעים לליל הסדר בבית הורים או בבית סבא וסבתא. יש שם ריח וטעם שאין במקום אחר. כך גם המנהגים, המאכלים, השירים, קשה להסביר.

אחד הדברים שהייתי מחכה להם כל השנה, הוא הכנת אטריות הביצים למרק. מגיל 10 אני מכינה אותם בעצמי. בשנים הראשונות עמדתי ליד סבתא ע"ה, הבטתי כיצד היא מטגנת בזריזות את חביתיות הביצים הדקות אך מה שבעיקר אהבתי, היה לראות אותה חותכת את החביתיות לאטריות. ידיים קטנטנות היו לה, זריזות להפליא, ובסוף יוצא קסם שכולם רוצים לאכול עוד ועוד.

כשלימדה אותי לאחוז בסכין ולחתוך אותן, תחילה היו יוצאות לי עבות. שנים הסתובבתי בערב פסח עם חתכים באצבעות כי ממש קשה לילדה ללמוד לחתוך עם סכין מאוד קרוב לאצבע ושלא ייגע… אך עם השנים הפכתי למקצוענית.

גם כשנישאתי, לא ויתרו לי על האטריות של פסח. הייתי מגיעה לבית הוריי בערב החג ומכינה לפחות תבנית ביצים שלמה, שיהיה בשפע. 

עברו שנים טובות, כבר חגגתי ליל סדר במקומות נוספים, התארחתי בבתים של אחרים במהלך הפסח, ופגשתי כל מני גרסאות לאטריות ביצים. הבסיס אצל כולם זהה, אך הן מעולם לא דמו לאטריות של סבתא…

ובכל מקום שהצגתי את הגרסה שלי, אהבו אותה מאוד וביקשו מתכון. אז הנה השנה אני משתפת במתכון הכי אישי שלי, הגרסה של סבתא ע"ה לאטריות של פסח, מקווה שתיהנו.

מצרכים

ביצים
מים
מלח
פלפל
שמן לטיגון
מבחינת כמויות: כמה ביצים שתבחרו, לפי הכמות שאתם צריכים. למשפחה של 5 נפשות לדוגמה, ממליצה להכין 10-15 ביצים, בהתחשב בעובדה שאוכלים לפני החג, עם המרק ואף מנשנשים לאחר מכן. כמובן אם לא אוכלים אצלכן הרבה, תורידו כמויות ואם יש הרבה אנשים, אז תרחיבו. כאמור, בשנים שאמא שלי אירחה לפחות 3-4 משפחות של ילדים נשואים, הכנתי מינימום תבנית ביצים של 30 ביצים. היחס הוא בערך רבע כוס (אפשר קצת יותר) של מים, על 8 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1
בקערת מיקסר מערבבים הכל במשך כמה דקות, אתן תראו איך נוצר קצף מלמעלה, לא להיבהל, פשוט לערבב היטב
2
לוקחים מחבת טפלון איכותית כדי שלא ידבק. אני שמה בקערה קטנה קצת שמן, עם נייר סופג משמנת את התבנית, יוצקת עם מצקת מהבלילה למחבת, רק עד שמכסה את התחתית. למעשה מכינים חביתה דקה
3
מהר מאוד הן מוכנות משני הצדדים, מניחים את החביתה על קרש חיתוך
4
מכינים את כל החביתות ופשוט עורמים אותן בערמה. אם הערמה גדולה מדי, מחלקים לשתי ערמות
5
מגלגלים את הערמה לנקניק – ומתחילים לחתוך
6
הרעיון הוא להיות כמה שיותר קרובות עם הסכין לאצבע, כדי להשיג חיתוך דק דק. ככל שהן דקות, הן יותר טעימות
7
אפשר לקצוץ קצוץ כמו שאתן קוצצות כרוב למשל. הרעיון הוא לחתוך כמה שיותר דק
8
אורזים בקופסה אטומה ומנסים לשמור על האטריות שלא ייגמרו לפני המרק של החג
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים