אני אוהבת במיוחד לאפות עוגת בסיר הפלא, זה גורם לי להתרגש כל פעם מחדש רק מהמחשבה שלפני כמה עשרות שנים סבתא שלי הייתה אופה באותה התבנית ומחלקת את העוגה לאורחים ולאהובים לה. עוגת לייקח מתבססת על האווריריות שבה על ידי עיקרון של הפרדת ביצים לחלבונים וחלמונים, בעוד שעם החלבונים אנחנו מכינים מרנג שאותו מוסיפים לבלילה בקיפולים עדינים.
עוגה כזו טעימה שלא תפסיקו ליישר וליישר.
כמה טיפים לפני מתחילים:
-הביצים חייבות להיות בטמפרטורת החדר, כדי שהחלבונים יוקצפו היטב ויעלו בצורה טובה למרנג.
-קערת המיקסר של החלבונים חייבת להיות נקייה מכל שומן כלשהו, כדי שהמרנג יצלח.
-טרפו היטב את החלמונים עם הנוזלים, ורק אז הוסיפו את היבשים (המנופים!) חובה חובה, שלא יהיו גושים.
-אפיית עוגות בחושות תמיד על חום בינוני של 170 מעלות, בחלק האמצעי של התנור, בשום אופן אין לפתוח את דלת התנור באמצע אפייה, רק אחרי 35 דקות מותר, ואז נבדוק מה מצב העוגה על ידי החדרת קיסם לפנים העוגה. הקיסם צריך לצאת יבש.
עוגה בסיר פלא (קוטר 26)


