יממה לאחר התקיפה באיראן, כלי טיס לא מזוהים תקפו אמש (ראשון) שיירת משאיות שחצתה את מעבר הגבול בין המדינות סוריה-עיראק, כך דיווח הארגון הסורי לזכויות אדם שמזוהה עם האופוזיציה במדינה. על פי הדיווחים, התקיפה התרחשה קרוב לעיר אל-בוכמאל שבמחוז דיר-אזור. מקור סורי טען על פי הדיווח, כי המשאיות שהותקפו הן משאיות קירור השייכות למיליציות פרו-איראניות.
תיעוד מהתקיפה בגבול עיראק סוריה
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
ערוץ אל-ערביה, דיווח כי התקיפה כוונה לשיירה של 25 משאיות שעברה את הגבול מעיראק לסוריה דרך מעבר שבשליטת ארגון חיזבאללה. עוד דווח כי כלי הטיס ביצעו ירי אזהרה לפני התקיפה, כדי לאפשר לנהגים להימלט. מרכז המעקב הסורי אישר כי 6 משאיות הושמדו בעקבות התקיפה.
ברשת אל-מיאדין המקורבת לחיזבאללה דיווחו על 3 משאיות בלבד שנפגעו. באל-מיאדין טענו כי המשאיות לא הובילו נשק אלא קמח ואורז כחלק מסיוע מזון לאזרחים, והן עברו דרך מעבר הגבול באופן רשמי. לפי הדיווח, איש לא נפגע בתקיפה אך נגרם נזק לרכוש.
מנהל מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם, רמי עבד אל-רחמן, אמר בריאיון לערוץ הסעודי אל-חדת' כי: "היו כלי טיס לא מזוהים שחגו בשמיים, בזמן ש-6 המשאיות חלפו באזור, ואז היה פיצוץ והן נפגעו. כל המידע שבידינו מראה שהפיצוצים נגרמו מכלי הטיס".
עוד אמר אל-רחמן: "לפני יומיים הגיעו משאיות מעיראק שהובילו נשק לעיר אל-מיאדין, הן פרקו את הסחורה בעיר וחזרו לעיראק. כנראה שישראל ידעה שמשאיות הקירור הללו נושאות נשק ותקפה אותן".
התקיפה האחרונה שיוחסה לישראל התרחשה בתחילת החודש, בנמל התעופה הבין-לאומי הראשי בדמשק. בתקיפה זו נהרגו שני אנשי צבא ושני בני אדם נוספים נפצעו. על פי הדיווחים, התקיפה הישראלית גרמה להשבתה של שני מסלולים לפחות והשדה יצא מכלל שימוש.
על פי הדיווח בוול-סטריט ז'ורנל, ישראל היא גם זו שעומדת מאחורי תקיפת מפעל החימוש באיראן אתמול. התקיפה, שבוצעה באמצעות רחפני נפץ, התרחשה ימים בודדים לאחר התרגיל המשותף של צה"ל וצבא ארה"ב שבו תרגלו אפשרות של תקיפת מתקני גרעין באיראן.
עוד מבחזית החדשות
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
- הפסגה בקטאר: נתניהו מתעקש להישאר בציר פילדלפי • חמאס: זה לא סוכם
- טראמפ: רוב החטופים המוחזקים בידי חמאס – אינם בחיים
- ראש הממשלה נחת בארה"ב לקראת הנאום בקונגרס | נתניהו טס לראשונה במטוס הרשמי "כנף ציון" בטיסת בכורה
ההערכה היא שרחפני הנפץ שפגעו במרכז הפיתוח וייצור מל"טים בעיר איספהאן שוגרו מטווח קרוב על ידי גורמים על הקרקע שידעו לכוון אותם במיומנות אל המטרה. באיראן פרסמו תיעוד של שברי הרחפנים שתקפו לכאורה את המתקן וכן הציגו את גג המבנה שהותקף.
איראן הפנתה אצבעה מאשימה כלפי ישראל וארה"ב. חסין אמיר עבדאללהיאן, שר החוץ האיראני אמר בתגובה כי: "בניסיון להפוך את מדינתנו למקום לא בטוח, אויביה של הרפובליקה האיסלאמית איראן ביצעו את הפעולה הפחדנית הזו".