הבוקר (שני) נאם המשנה לנגיד בנק ישראל, אנדרו אביר, בכנס הפיננסים השנתי של לשכת רואי החשבון בנוגע לתחזית המשק ל-2023 ו-2024 ואמר כי "התחזית שלנו בנויות על ההנחה שהריבית תעלה לסביבת ה-4 אחוז".
עוד אמר אביר "אנחנו מצפים שבשנה הקרובה תהיה האטה מסוימת בפעילות הכלכלית אבל לא שנכנס למיתון", למרות זאת ציין כי "ייתכן שנצטרך להעלות את הריבית גם מעבר ל-4 אחוזים אם האינפלציה תמשיך לעלות, והביקושים לא ירדו".
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בנוסף טען אביר כי "עליית האינפלציה היא לא רק תוצאה של בעיות בשרשרת הייצור ועליית מחירי הסחורות. היא גם כתוצאה מביקושים ערים במשק שהתאושש באופן מהיר מהסגרים של הקורונה. כשיצאנו מתקופת הקורונה, המדינות נתנו הרבה כסף לאזרחים. לחלק מהאנשים היה יותר כסף בעו"ש אחרי הקורונה מאשר לפני, והביקושים היו מאוד גבוהים והם עדיין גבוהים".
המשנה לנגיד התייחס לעובדה שהבנקים לא פעלו להתאים את הריבית על הפיקדונות, אך מעבר לביקורת כלפי הבנקים, טען המשנה לנגיד, שיש צורך ליידע את הציבור שיש גם אופציות אחרות חוץ מהבנקים, ושצריך לנהל מו"מ מול הבנקים על גובה הפיקדונות ולנצל את הכלים שבנק ישראל קידם לטובת הלקוחות בנושא זה.
בהמשך נאומו התייחס אביר למשבר הדיור ואמר: "הפתרון הוא לא רק שחרור קרקעות, אלא גם שיפור ובניית תשתיות. ממשלות מצליחות להביא התחלות בנייה, לעמוד בקצב הגידול של האוכלוסייה במשך שנה או שנתיים, אבל הם צריכים לעמוד בקצב בנייה של כ-55 אלף יחידות דיור בכל שנה על פני 10-15 שנים, זה משתלב וממחיש את חשיבות התכנון של תשתיות".