במהלך תרגיל שריון פלוגתי בשטח האש הסמוך ל"נפח", בזמן היותו בטנק, מסיבה שאינה ברורה, נפגע הלוחם ונחבל בראשו בעוצמה. לאחר מאמצי החייאה נקבע מותו.
מפקד פיקוד הצפון, אלוף אמיר ברעם, קיים הלילה תחקיר ראשוני בנקודה. במסגרת התחקור הראשוני, מינה מפקד פצ"ן את אלוף-משנה שאול ישראלי, מפקד חטיבה 205 כראש צוות המומחים שיתחקר את הנסיבות שהובילו לאירוע המצער בשיתוף מפקדת קצין השיריון הראשי בזרוע היבשה. מסקנות הצוות יוצגו בפני הרמטכ״ל. המשטרה הצבאית פתחה מיידית בחקירת האירוע, בסיומה יועברו ממצאיה לבחינת הפרקליטות הצבאית.
מתחקיר ראשוני עולה, כי פיכמן (19) התמוטט ונחבט בראשו מחלק מסוים של טנק שבו שהה מסיבה לא ברורה. נסיבות המקרה נמצאות בחקירה של המשטרה הצבאית, שכן נבדק אם מדובר בעניין רפואי או בתאונת אימונים. בצה"ל אמרו כי בסיום החקירה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית.
מדובר צה״ל נמסר, "הודעה נמסרה למשפחתו של הלוחם וכי הוא משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה". הלוויתו של סמל איתן פיכמן ז״ל שנהרג הלילה, תערך היום (ד'), ה' באלול התשפ"ב, 31 באוגוסט 2022, בשעה 21:30 בבית העלמין הצבאי בבאר שבע.