פיתוח ישראלי שמקורו בטכניון נועד לשים סוף לחיזור אחר מסיכות חד פעמיות, או כאלו הניתנות לחיטוי באמצעות כביסה, לאחר שפעולת החיטוי תיעשה באמצעות חיבור המסכה למטען סלולרי רגיל או למחשב, באמצעות חיבור כבל USB פשוט.
כידוע, מסיכת פנים איננה יעילה לאורך זמן מפני הנגיף והיא נדרשת להחלפה או חיטוי מזדמנים, תלוי באיכות המסכה וטיבה. הפיתוח הישראלי מתבסס על ההנחה כי הנגיף אינו עמיד מפני חום, לכן בעזרת זרם נמוך של שני אמפייר ממטען נייד או חיבור אחר, הנגיפים, אם הם נאחזים במסכה, ניתנים להשמדה.
בפיתוח שנעשה במעבדה של פרופ' יאיר עין-אלי, דיקן הפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון, הושקה מסכה רב-פעמית הניתנת לחימום מבוקר – תהליך המשמיד את הנגיפים שהצטברו עליה במשך היום ומכין אותה לשימוש חוזר.
הקונספט החדשני מבוסס על שכבה פנימית של סיבי פחמן המפוזרים במסכה באופן הומוגני. כאשר שכבת הסיבים מתחממת באמצעות זרם נמוך (2 אמפר) ממקור סטנדרטי – מטען נייד, חיבור USB או מטען סלולרי – היא משמידה את הנגיפים.
קבוצת המחקר של פרופ' עין-אלי, יחד עם קבוצות המחקר של פרופ' דבי לינדל ופרופ' עודד בז'ה מהפקולטה לביולוגיה, ייצרה ובדקה את אב הטיפוס של המסכה, הנטען באמצעות חיבור למטען של טלפון נייד. בסיוע היחידה העסקית של הטכניון הוגש על הפיתוח פטנט בארה"ב ומתקיימים מגעים למסחורו עם גורמים בתעשייה.