אני שמחה להגיש לכן את מתכון החלות שלי, עם טיפים להצלחה וסרטון הדרכה לקליעה של 6 רצועות שקיבל הרבה אהבה ברשת. בחרתי להתחיל דווקא במתכון זה כי המתכון הזה מייחד אותי. האהבה שלי לחלות בית כל כך חזקה, שזה למעלה מ-7 שנים אני מנסה למצוא את השילוב המנצח לבצק מושלם. והכי חשוב לזכור, כמו שאני אומרת תמיד, לא מספיק מתכון טוב, צריך גם הרבה סבלנות ורצון אמיתי להצליח!
טיפים להצלחה:
• יש להקפיד על טמפרטורת מים פושרים. השמרים מתפתחים טוב יותר בסביבה חמימה.
• מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה, רצוי להשתמש בכוס מדידה. פחות מידי נוזלים יגרום לבצק יבש מידי ועודף נוזלים יגרום לבצק דביק וקשה לעבודה ולחלה מתפוררת.
• גמישות הבצק תלויה בפעולת הלישה, ולכן חשוב ללוש את הבצק כ-10 עד 15 דקות לפחות. פעולה זו מפעילה את הגלוטן שבקמח וגורמת לבצק לתפוח ולהיות אוורירי.
• כדי לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולחלק את כדורי הבצק באופן שווה.
• כדאי ללמוד לנעוץ אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר. אם השקע נשאר החלה עדיין לא תפחה מספיק, כאשר הבצק קפיצי וחוזר לקדמותו החלה מוכנה לאפיה.
בהצלחה ניסי | למעקב אחרי הסטטוס שלי: https://wa.me/message/4NAUPNKXQV27I1
- מחאת הקישקע: קיצוניים התפרעו מול מסעדת צ'ולנט בירושלים, כי נשארה פתוחה אחרי השעה 23:00מאת אלי שפירא
- סלט אינסלטיסימה: כל המרכיבים התזונתיים שחשובים בתפריט היומימאת שירה גלאי
- מאפה פוזילי גבינות ושלל פטריותמאת שירה גלאי
- צ'יפס פולנטה וגרנה פדנומאת רובי מיכאל
תגובה אחת
נשמח שתעלו סרטונים טעימים לכבוד החג
תודה רבה🍰