שיתוף
תגובות
לאישה » טיפים » טיפים לקנייה נכונה בחגיגות מבצעי נובמבר
רגע לפני
חודש נובמבר הוא חודש הקניות העולמי בו מתקיימים לא פחות מארבעה חגי קניות שונים בזה אחר זה, בהם אחוזי ההנחות מטפסים והמחירים צונחים • כך תתנהלו בו נכון
קניות ברשת | צילום: shutterstock

חודש נובמבר הוא חודש הקניות העולמי בו מתקיימים לא פחות מארבעה חגי קניות שונים בזה אחר זה, בהם אחוזי ההנחות מטפסים והמחירים צונחים. השופינג איי אל הישראלי (9-10/11), יום הרווקים הסיני (11/11), הבלאק פריידי (26/11) ואחרון חביב הוא הסייבר מאנדיי (29/11).

על אף שהנטייה הראשונית היא להצטרף לחגיגה ולרכוש בזול, חשוב גם לשמור על חשיבה מפוקחת, לא להסתנוור מגובה ההנחות ולשמור על צרכנות נבונה. כיצד רוכשים חכם ונכון? איך נבדוק כי ההנחות המוצעות אכן משתלמות, והאם קנייה במחירים מופחתים הופכת אותנו באופן אוטומטי לצרכנים נבונים? אספנו טיפים מבעלי עסקים ומומחים בתחום שמגלים סודות מבפנים ויעזרו לנו לשמור על הארנק.

ערכו השוואה

הכלי החשוב והזמין ביותר עבור הצרכן, במיוחד בעידן האינטרנטי, הוא היכולת לערוך השוואת מחירים, מסבירה זוהר שרון, מנהל מוצר בחברת המדרסים נטסטפ. "אחוזי הנחה הם דבר יחסי וחשוב להבין מאיזה מחיר התחלתי נגזרת ההנחה. לעיתים אותו המוצר בדיוק בחנויות או רשתות שונות יהיה בעל מחיר התחלתי שונה ועל אף שמחיר ההנחה גבוה יותר במקום מסוים, המחיר הסופי יכול להיות זהה או אף נמוך יותר אצל מי שנתן אחוז הנחה מופחת. ערכו השוואה מושכלת בין מספר חנויות ורשתות ובחרו בזו עם המחיר הסופי הנמוך ביותר. לרוב אין צורך להתהלך בין החנויות וניתן לערוך את ההשוואה באון ליין מהמחשב בנוחות הבייתית".

האם ההנחה היא אמיתית?

הנחות הן דבר שבעלי החנויות והרשתות לוקחים מראש בתמחור המוצרים בתחילת העונה, מתוך ידיעה שבחגי נובמבר ובסופה הם יצטרכו להעניק הנחות ולהוריד מחירים בכדי להישאר תחרותיים וליישר קו עם המתחרים ועם ציפיות הצרכנים.

לדברי אלמוג שכטר, מנכ"ל חברת הטיפוח אלונה שכטר, "איש אינו מתכוון למכור פריטים במחירי הפסד ולכן התמחור ההתחלתי מראש גבוה יותר, על מנת שגם בתקופת מבצע, ישמרו על רווחים מספקים. מעבר לאחוזי ההנחה חשוב לבדוק את המחיר המקורי והאם "נופח" בכוונה בכדי ליצור מראית עין ואפקט פסיכולוגי על הצרכן. יחד עם זאת ובניגוד לאמור, לעיתים ייתכן כי פריטים בודדים כן יתומחרו במחירי הפסד על מנת למשוך את תשומת לב הצרכנים, ואלו הם הפריטים המשתלמים ביותר לקנייה".

אל תתפתו לרכוש מוצרים שאינכם צריכים

הנחות גבוהות, מחירים נמוכים והגבלה של זמן מבצע מפעילים על הצרכנים אפקט פסיכולוגי. בשל כך, ישנה סכנה שנתפתה לרכוש פריטים שכלל איננו צריכים או לא היינו קונים בתקופה אחרת. מיטל רובין-עובדיה, מנהלת השיווק של רשת סולתם מציעה כי בכדי להימנע מכך, "נסו לארגן רשימת קניות מראש, אלו החסרים לנו או אנחנו רוצים ואותם חפשו במחירים המוזלים. הרשימה, יחד עם מסגרת תקציבית שאנו מעוניינים להקדיש לעניין, יעזרו לנו לא לבזבז כסף רב יותר משתכננו או שאנו יכולים להרשות לעצמנו ולהתמקד בפריטים החשובים לנו".

חו"ל לא תמיד יותר משתלם

"הראשון בחגי הקניות הוא השופינג איי אל, שמהווה חגיגת קניות ישראלית. יום הרווקים הבא אחריו הוא חגיגת קניות סינית והבלאק פריידי והסייבר מאנדיי הם עולמיים. צרכנים רבים נוטים לחשוב שהמחירים מעבר לים יהיו נמוכים יותר מאלו המוצעים בחנויות והאתרים הישראלים. מבדיקה משנים קודמות הדבר לא בהכרח נכון", מציינת לילך קדמי, מנהל שיווק בחברת אינטרסן, יבואנית מותגים כדוגמת NUBY, טוליפס, הוסטס, איזי טאץ' ונוספים.

לדבריה, "כאשר רוכשים מוצרים מעבר לים יש לשים לב שלרכישה מתווספים בסופו של דבר גם עלויות שילוח, שעלולות להיות לא מעטות ומשתנות בין מקומות ופלטפורמות הרכישה. מסכום של 75 דולר נדרש לשלם מע"מ ומסכום של 500$ ומעלה גם מכס, כשלכל קטגוריה חישוב מיסים משלה. כל אלו עלולים לעיתים לייקר את הרכישה באחוזים רבים ולהפוך אותה ללא משתלמת כלכלית. ככלל, במיוחד בתקופת הקורונה, העדיפו לרכוש ולתמוך בעסקים ישראלים".

בדקו את תנאי העסקה

"לעיתים בשל ההתלהבות אנו ממהרים לרכוש פריטים ולאחר מכן עורכים חשיבה מחודשת של צרכינו והוצאותינו ומתחרטים. על כן, חשוב טרם הרכישה לבדוק את התנאים המגבילים", מסביר עמית זמיר, מנהל שיווק בחברת סיריוס אלקטרוניקה. "האם ישנה אפשרות החזרה או החלפה בלבד? תוך כמה זמן? האם ניתן לקבל את כספנו חזרה וכן הלאה. אומנם קיים החוק להגנת הצרכן, אך רשתות מסוימות הוגנות יותר עם הצרכן מאחרות".

עסקאות חו"ל

לדברי מאיה טיטו-שועה, מנהלת שיווק ופרסום של קבוצת טי אנד איי, יבואנית בלעדית של מותגים בינלאומיים כדוגמת CASIO, G-SHOCK, LEDLENSER, LEATHERMAN, הפיל היפני ונוספים, בעניין התנאים המגבילים, "יש לזכור כי ביטול עסקה בארץ אומנם כפוף לחוקים הקיימים בחוק ולחוק הגנת הצרכן, אך במידה ורכשנו את המוצר בחו"ל, עלולים להתקיים הוראות וחוקים אחרים. לעיתים עדיף לרכוש אצל ספקים ישראלים אמינים שניתן לתקשר איתם ביתר קלות במידת הצורך וכפופים לחוק הישראלי, גם אם מדובר בעלות מעט יקרה יותר".

בקרו בחנויות המקוונות

לדברי טל בלום, בעלת מותג האיפור והטיפוח AMOR, "השנה היא אוטוטו 2022 וכיום לרוב הרשתות וגם לחנויות הבודדות יש אתרי אינטרנט שיאפשרו לנו להשוות ולבדוק מחירים וגם להימנע מבלאגן ותורים ארוכים שצפויים להיות בחנויות הפיזיות. לעיתים בחנויות המקוונות המבצעים הם שונים ואף מעמיקים יותר- שווה לבדוק ולהשוות".

אל תושפעו מטרנדים

"חגי הקניות מסתנכרנים בישראל עם סוף עונת הקיץ ותחילת העונות הקרות", מציין דניאל רבני, סמנכ"ל רשת ההנעלה הלב הכחול. "במידה ואנו מנצלים את החגיגות בכדי לרוכש פרטי אופנה למשל, רצוי לבחור בכאלו בייסיקים שישמשו אותנו קדימה ולא בטרנדים שנכונים רק לתקופה זו של השנה".

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היכולת החשובה בחיים היא היכולת להשתנות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים