שיתוף
תגובות
תוכן שיווקי » 3 עוגות גבינה מומלצות לפסח
| צילום: pixabay.com

לעוגות גבינה, גם הפשוטות והקלות שבהן וגם המורכבות והמושקעות ישנם אוהדים רבים. אם גם אתם משתייכים לקבוצת חובבי עוגות הגבינה, בוודאי תשמחו להגיש אותן גם בארוחות החג, בגרסה הכשרה ונטולת החמץ שלהן. עוגת גבינה לפסח סוגרת בחיוך וטעם טוב את הארוחה, נפלאה לצד הקפה ומצטיינת כארוחת ביניים קלילה וטעימה, או ארוחת בוקר מתוקה ומלאת אנרגיה.

במאמר זה נשתף אתכם בכמה עוגות גבינה לפסח, חלקן פשוטות וחלקן חגיגיות, כולן מתאימות לרגעים שמחים לאורך חג החירות.

מיוחדת עם כתר אדום- עוגת גבינה ופטל

עוגת גבינה לא חייבת תמיד להיות קלאסית, ולפעמים שילוב של פרי, בעיקר ממשפחת הפירות האדומים ופירות היער, יכול לשדרג אותה פלאים ולהפוך אותה ליצירה מיוחדת. זוהי עוגת גבינה קציפתית ורכה, מלאה ומעוטרת בפטל לחוויה מושלמת.

תחילה הכינו את סירופ הפטל שיקשט את העוגה- בשלו בסיר במשך כרבע שעה פטל טרי או קפוא, סירופ מייפל ואבקת וניל. צקו לקערה סגורה או צנצנת, ואחסנו במקרר במשך כארבע שעות. 

ערבבו במיקסר חמאה, סוכר, מלח וקליפות הדרים. גרדו היטב את התערובת מדפנות הקערה, והוסיפו בהדרגה ביצה וחלמון ביצה, עד שתקבלו עיסה תפוחה ובהירה. 

ערבבו כעת במהירות נמוכה והוסיפו קמח ללא גלוטן, אבקת אפייה וגבינה. המשיכו את הערבוב עד שתקבלו תערובת אחידה. הוסיפו פירות פטל, קפואים או טריים והמשיכו לערבב בכף או מרית.

שפכו את התערובת לתבנית עגולה משומנת בחמאה, ואפו את העוגה במשך כארבעים דקות. בזמן שהעוגה מתקררת, הכינו לה קציפת גבינה- הקציפו במיקסר שמנת מתוקה ופודינג אינסטנט, המשיכו בהקצפה עד קבלת קצפת רכה ויציבה. קפלו לתוכה גבינה לבנה 5%, וערבבו היטב. בזמן שהעוגה עוד בתבנית, צקו מעליה את קציפת הגבינה, והכניסו לקירור לכמה שעות. לפני ההגשה, מרחו מעל העוגה את סירופ הפטל שהכנתם מראש. 

משלבת יחד שתי אהבות גדולות- עוגת גבינה ושוקולד לבן

שוקולד בדרך כלל פופולארי בעולם העוגות לא פחות מהגבינה. שילוב של שניהם יוצר חוויה יוצאת דופן ומפנקת, עם טעם של עוד. את העוגה ניתן להגיש עם פירות טריים מעליה כמו אוכמניות או תותים.

הכינו תחילה את תחתית העוגה- בקערה, ערבבו ביסקוויטים כשרים לפסח (אותם פוררתם מראש) יחד עם חמאה מומסת וגרידה של קליפת לימון. רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה, והדקו היטב את התערובת לתחתית התבנית בעזרת כף. שמרו אותה בינתיים במקפיא.

בקערה, ערבבו היטב יחד גבינה, סוכר וביצים. הוסיפו להם תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד לבן מומס, והמשיכו לערבב. שפכו את תערובת המלית מעל תחתית העוגה אותו קיררתם מראש, ואפו יחד כשעה וחצי, עד ששוליי העוגה יציבים אך המרכז עוד רך. לפני האפייה, הכניסו לתנור החם קערה מלאה במים ליצירת אדים בזמן האפייה. לאחר האפיה, העבירו את העוגה למקרר למשך כמה שעות. 

לפני ההגשה, כשהעוגה ניצבת בכלי הגשה יפה וחגיגי, פזרו מעל ראשה פירות טריים, שלמים או חתוכים. 

קלאסית ולבנבנה- עוגת גבינה ללא קמח

את העוגה הזו תוכלו להגיש לבדה, "פשוטה" וקלאסית, או שתוכלו לקשט אותה בציפוי אהוב, לאכול אותה לצד פרוסת גלידה או לצד סלט פירות. היא אפויה ללא קמח מכל סוג, אלא עם קורנפלור כתחליף, ונחשבת יחסית דלת קלוריות, קלה ופשוטה להכנה.

הפרידו בין החלמון לחלבון של הביצים. את החלבונים הקציפו היטב לקבלת קצף אחיד, הוסיפו סוכר בהדרגתיות והמשיכו להקציף. 

בקערה נוספת, ערבבו את החלמונים עם גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור. לאחר שהתערובת אחידה, הוסיפו לה גרידת לימון.

הוסיפו לקערה את הקצף האחיד שיצרתם, ערבבו בתנועת עטיפה את התערובות יחד. 

את הבלילה כולה מזגו לתבנית מכוסה בנייר אפייה או משומנת, ואפו כחצי שעה. לפני הכנסת העוגה, הניחו בתחתית התנור קערה או תבנית מלאה מים, ליצירת אדים בזמן האפייה. לאחר האפייה, שמרו את התנור סגור למשך כשעתיים. תנו לעוגה להתקרר לאיטה בתוכו. 

הגישו את העוגה כשהיא פושרת או קרה. תוכלו לצפות אותה בקרם וניל. אם בחרתם לעשות כן, הקציפו שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וסוכר. את הקרם שנוצר מרחו באופן שווה מעל העוגה, וקשטו בקוקוס, קינמון או כל תוספת לבחירתכם.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
התקשורת, כמו אש, היא משרת נהדר, אך אדון נורא
(ג'יימס פנימור קופר)

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים