באתר משרד הבריאות הופיעו לאחרונה הודעות על הפסקת השיווק של לפחות 40 תרופות ותכשירים, כגון אוזמפיק לסוכרת, נורופן קפסולות, קוד אקמול, אזניל, אדויל , סימבסטטין, פריזיום, אגיסטן ועוד.
לדברי דוד פפו, יו"ר הסתדרות הרוקחים: "המחסור בתרופות נמשך כבר זמן רב, וההשלכות הן שמטופל לפעמים משלם פעמיים השתתפות עצמית, במקום פעם אחת. למשל, אם חסר לי מינון של 30 מ"ג בתרופה לבעיות בקיבה, אקבל שתי חפיסות של 15 מ"ג ואשלם השתתפות עצמית כפולה".
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
עוד אמר פפו: "חבל שבמקום לקנות תרופה בהשתתפות עצמית של 18 שקלים, אנשים משלמים מחיר מלא. בית המרקחת שלי נמצא ברמלה, ויש לי לקוחות שאומרים ש־40 שקלים זה מחיר של חצי עגלה בשוק. אנשים נאלצים לוותר על קנייה של תרופות".
ממאוחדת נמסר בתגובה: "יש זינוק גדול במספר התרופות שחסרות, וחלק ניכר מהיום שלנו מוקדש למציאת חלופות כך שהמטופלים לא ירגישו במחסור. אך זמן ההתארגנות שלנו ליבוא מאוד קצר, כי לפעמים חברות התרופות מדווחות על מחסור בדיעבד. לגבי מחירי התרופות, לפי משרד הבריאות צריך לשלם אגרת השתתפות עצמית אחת בלבד, וניתן לפנות דרך המרפאה לקבלת החזר".
מכללית נמסר בתגובה: "על רקע המחסור העולמי, ומייד עם קבלת הודעה ממשרד הבריאות על מחסור צפוי בתכשיר מסוים, אנו בודקים אפשרות לרכש חלופות ברחבי העולם, ואף מייבאים תכשירים ישירות. הרוקחים נותנים מענה קליני ושירותי בהתאם להנחיות משרד הבריאות, ועושים הכול כדי לתת מענה מיטבי ומותאם לכל מטופל".
ממכבי נמסר בתגובה: "מכבי פועלת כל העת לזמינות מרבית של תרופות מרשם למען חבריה. חברות התרופות לא מיידעות מראש את קופות החולים בחוסרים הצפויים. במקרים של תרופות מרשם שלהן לא קיימת חלופה בישראל, נאלצת מכבי לייבא תרופות חלופיות מחו"ל, והמחיר לצרכן הוא באישור משרד הבריאות. לגבי שאר התרופות – מכבי פועלת באופן רציף לפי תכנית שמאושרת על ידי המדינה".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "לפי הנחיות משרד הבריאות, על קופות החולים לספק תרופות באריזה הקרובה ביותר בגודלה למנת התכשיר המופיעה במרשם, באופן שימנע חיוב יתר של המבוטח בהשתתפות עצמית. משרד הבריאות מאשר יבוא חלופות שאינן רשומות בישראל בהתאם לבקשת קופות החולים וככל הנדרש".
הכתבה פורסמה לראשונה בישראל היום