בזמן האחרון שמתי לב שאפשר לחלק כמעט את כל האיפור שאנחנו שמות על הפנים לארבע קטגוריות. נשמע לכן לא הגיוני? בואו תקראו.
הקטגוריות מתחלקות לאור, צל, צבע ונצנצים.
אור וצל מאגדים בתוכם את המייקאפ, הצללות, הארות וחלק מהצלליות – שמטרתן לחטב את הפנים והעיניים.
אור – מדבר על צבעים הבהירים יותר מגוון העור.
צל – מדבר על צבעים הכהים יותר מגוון העור.
צבע – זהו סומק, צלליות צבעוניות ושפתון.
נצנצים – הם צלליות ושימר.
לכל אחד יש כללי התנהגות שונים.
את כל האור והצל יש לשים בצורה נכונה, שווה משני הצדדים ומתאימה מבחינת צבעים, וגם במיקום ספציפי ייחודי לכל אחת – על מנת שתצא לנו אשליה טובה, "אמיתית” ומחמיאה.
את הצבע (שזה הסומק בעיקר) יש לשים בצורה עדינה ומפוזרת על עצם הלחי. תשכחו ממברשות עגולות וצפופות מידי, אפילו אם הן שייכות לחברה שנחשבת לטובה! ככל שהמברשת יותר נעימה ונוחה לעבודה – הסומק יראה טבעי ומחמיא ברמות שלא הכרתן.
אם אנחנו בקטע של סומק, אתמול הייתה לי סדנה זוגית שאחת המשתתפות הניחה לעצמה סומק בכמויות שהמברשת שלי לא ראתה מימיה, ותאמינו לי שזו הייתה כמות נכבדה. המשתתפת האחרת (קרובת משפחתה, אל תדאגו) ואני, אמרנו לה בעדינות שוב ושוב שהכמות הזו מוגזמת לכל הדעות, אבל היא טענה שככה היא אוהבת את זה ונמשיך לנושא הבא מבחינתה. עד שלא העמדתי אותה בזווית מסוימת מול התאורה שלי והראי, היא פשוט לא הבינה על מה המהומה ואז כשהיא הגיעה לזווית המסוימת, היא שמה לב שהמראה מוגזם ותיקנו ביחד.
הסיפור הזה פשוט מספר בעד עצמו את האמת בשטח, אין צורך בהרחבה על חשיבות התאורה, המברשת, המאפרת וכולי.
עם הנצנצים והשימר אפשר להשתגע חופשי, בתנאי שזה במיקום הנכון ובגבולות השפיות, כי בדרך כלל זה לא יגרום למראה יותר מידי בולט.
בסוד אני אספר לכן ששימרים לא איכותיים – כל נצנץ שם, אם הוא קיים בכלל, הוא בקושי מנצנץ ובתהליכי גסיסה מתקדמים. אם ננסה להניח אותו עם מברשת זולה, בכלל לא יראו שיש פה שימר. מסתבר ששימר הוא מוצר שיכול להיות עם שברי פנינה דחוסים ודברים אקזוטיים שכאלה. אם אין אותם, הכסף הולך לפח. (כמובן שיש מוצרים יוצאי דופן, העניין הוא רק למצוא אותם…)
אהבת? יש לך שאלה? רוצה להראות מושלם באירוע שלך? מחכה לך במייל!
- מתאפרת? כך תמנעי את האסון הבא על פנייך
- איך בוחרים מברשת איפור בהתאמה אישית?
- מי צריכה איפור בתקופת קורונה?
- מצוקתה של אם לנערה מתבגרת בצל הקורונה
- לקויות בנפש – מדוע המשפט הזה מפחיד אותנו?