שיתוף
תגובות
אוכל » תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה
תחתיות ארטישוק ממולאות | צילום: יח"צ
מתכון
מתחילים להיערך לחגים עם מתכונים מעניינים ושונים ואם אפשר גם בריאים וקלים להכנה – מה טוב • והפעם מתכון ידידותי ומעניין מאת חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
תגיות:
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

מצרכים

החומרים

8 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות)
1/2 כוס קינואה מבושלת
1 עגבניה קלופה וחתוכה
1 גזר מגורר דק
מיץ מחצי לימון
מיץ מתפוז או מקלמנטינה
מלח, פלפל
עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, נענע
2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

להכנת הארטישוקים

1
מרתיחים 3 כוסות מים ומעט מלח. מוסיפים את תחתיות הארטישוק, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כעשר דקות עד להתרככות. מסננים את המים ומצננים.

למילוי

1
מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית. מוסיפים שן שום, עגבניה וגזר ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מאדים עד שהגזר יתרכך מעט. מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול ומערבבים היטב. מאדים עוד כחמש דקות לספיגת טעמים. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה.

לרוטב

1
מטגנים 2 בצלים עם כפית שמן זית עד להזהבה. מוסיפים שן שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז. מביאים לרתיחה. מעבירים את תחתיות הארטישוק לסיר הרוטב ומבשלים כעשר דקות. מרטיבים מדי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב. להגשה: שופכים את הרוטב על התחתיות.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
היה אסיר תודה על כל האנשים הקשים בחייך, ותלמד מהם. הם מראים לך בדיוק מי אתה לא רוצה להיות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים