שיתוף
תגובות
כלכלה » שיא באינפלציה בישראל – 5.3%: מחירי הדירות עלו ב-20.3% בשנה
פורסם מדד המחירים לחודש נובמבר: שכר הדירה לשוכרים חדשים זינק ב-8.1% | סעיף הדירות במדד עלה ב-0.6% בנובמבר | סעיף המזון טיפס ב-0.2%
פרויקט נחלת בנימין | צילום: יובלים

הערב (חמישי) פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן שעלה בנובמבר בשיעור של 0.1%, בדומה לצפי של הכלכלנים. בעקבות זאת, האינפלציה השנתית הגיעה ל-5.3%, זו הרמה הגבוהה ביותר זה 14 שנה, מאז אוקטובר 2008. מדד מחירי הדירות עלה גם הוא והגיע לקצב עלייה שנתי של 20.3%.

מדד נובמבר באופן עקבי נמוך יחסית בעקבות השפעות עונתיות. המדד הנוכחי הושפע בעיקר מסעיף מחירי הדירות (עם מיקוד על מחירי השכירות) שעלה בקצב חד מאוד של 0.6%. בנוסף, סעיף תחזוקת דירה עלה ב-0.3%. בנובמבר עלו גם מחירי המזון בשיעור של 0.2%, וזה לא כולל את העלאות המחירים שהתרחשו בשבועות האחרונים של תנובה, זוגלובק ואסם.

עוד מבחזית החדשות

לעומת זאת, בשל השפעות עונתיות, מחירי הירקות והפירות הטריים ירדו בשיעור של 4.3%, סעיף ההנעלה ירד ב-1.5% וסעיף הריהוט והציוד לבית ירד ב-0.3%. סעיף שכר הדירה (ללא כולל שכירות ציבורית) עלה ב-0.5%. העלייה הזו כוללת את השינוי בשוק כולו. כאשר נבחן השינוי עבור השוכרים שחידשו חוזה שם נרשמה עלייה של כ-4.2%. שוכרים שחתמו חוזה חדש ספגו עליה חדה בשיעור של כ-8.1% בשכר הדירה וכל זה בתוך חודש אחד בלבד.

לאחר האטה מסויימת בקצב עליית מחירי הדירות באוגוסט-ספטמבר האחרונים, בספטמבר-אוקטובר קצב עליית מחירי הדירות חזרו שוב לעלות בקצת מהיר יותר. מחירי הדירות עלו בתקופה זו עלו בשיעור של 1.2%, זאת לעומת עסקות שבוצעו באוגוסט-ספטמבר. מחירי הדירות הם לא חלק ממדד המחירים לצרכן.

העלייה של ספטמבר-אוקטובר סוגרת עלייה של 20.3% במחירי הדירות בישראל לעומת התקופה המקבילה אשתקד (ספטמבר–אוקטובר 2021). בפילוח האזורים עולה כי באזור ירושלים המגמה הפוכה, שם נרשמה ירידה של 0.1%, בצפון המחירים עלו ב-1.2%, חיפה עם עלייה של 1.1%, במרכז עליה של 1.9%, בתל אביב עלייה של 1.1% וגם בדרום הייתה עליה חדה יחסית של 1.6%.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם לא נשנה כיוון, סביר להניח שנגיע לאן שאנו הולכים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים